2018. március 13., 11:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Személygépkocsi és egy konténerszállító teherautó ütközött össze március 7-én a 11-es út 16-os kilométerénél, Szentendre közelében. Az ütközés következtében az autó szalagkorlátnak is neki csapódott, az üzemanyagtartálya kilyukadt, a benne lévő benzin, valamint a motorolaj az úttesten száz méter hosszan kifolyt. A szentendrei hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A szétfolyt üzemanyagot a közút munkatársai felitatták, majd az úttestet megtisztították. A műszaki mentés ideje alatt torlódás alakult ki az érintett útszakaszon.

*

Útpadkáról árokba csúszott, ezért elakadt egy folyékony gázt szállító tartályos teherautó március 9-én Pilisszentlászlón, a Tölgyfa utcában. A tizennyolc tonnás teherautó tartálya nem sérült meg, közvetlen életveszélyt nem okozott. A szentendrei hivatásos tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, valamint drótkötél segítségével biztosították a további becsúszás ellen. Az elakadt járművet az egységeknek tűzoltódaru segítségével sikerült az úttestre visszavontatni, ezzel megszüntetni a forgalmi akadályt. A munkálatokat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

*

Négy személygépkocsi ütközött össze március 12-én Pomáz közelében. A járművekben összesen négyen utaztak. Egyiküket a szentendrei hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók kézi erővel, hordágy segítségével emeltek ki a roncsból, majd ezt követően áramtalanították és átvizsgálták az autókat. Az összetört gépkocsiból kimentett embert a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

*

Kisteherautó és egy személyautó ütközött össze hétfőn délután Budakalászon, a Szentendrei úton. A szentendrei hivatásos tűzoltók egy embert a roncsból kiemeltek, a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben további három ember szenvedett könnyebb sérüléseket, őket a mentők szintén kórházba szállították.

Forrás: Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság