2019. július 24., 11:26

Július 24-én kezdődik a Sztaravodai úti park tavaly ősszel elkezdett építésének 2. üteme. A munkálatok a tervek szerint augusztus közepéig tartanak, és ezzel be is fejeződik a közösségi tervezés során megálmodott park kialakítása. 

A Postás strand és a Füzes park sikeres közösségi tervezése után az önkormányzat a Sztaravodai úti park átalakítására is közösségi tervezést hirdetett meg 2017 őszén, így a lakosok igényeinek megfelelően történt a körülbelül 1000 négyzetméteres terület felújítása. A fejlesztés első ütemében megépültek a járdák, padokat helyeztek ki, játszó- és sporteszközöket telepítettek, növényágyásokat alakítottak ki öntözőrendszer kiépítésével, illetve kihelyeztek két napelemes kandelábert. A második ütemben a fejlesztés kerékpártároló felállításával, ivókút telepítésével, a régi, tönkrement pingpongasztal elbontásával és füvesítéssel folytatódik, valamint kihelyeznek még egy padot és két körasztalt padokkal, és két új hulladékgyűjtő edényt. Sor kerül az öntözőrendszer bővítésére és újabb növényeket telepítésére is.

A munkálatok várhatóan augusztus közepén fejeződnek be. A projektet a város saját forrásból finanszírozza, a felelős kivitelező a Kerekerdő Kertépítő Kft.

Tavaly ősszel örömmel számoltunk be a park megszépüléséről. Megírtuk, hogy az önkormányzat kéri a helyi lakóközösséget, hogy segítsenek a növénypark fenntartásában és vigyázzanak a tisztaságra. A kérés továbbra is aktuális, ugyanis voltak, akik ezt a munkát nem értékelték, és a tavaly elültetett növények egy részét ellopták. Jogi értelemben a viráglopás is szabálysértés, ami szankcionálható. Reméljük, hogy a parképítés befejezésével nem történik hasonló károkozás, és az arra járók hosszú időn keresztül gyönyörködhetnek a szépen kialakított virágágyások látványában.