2022. november 29., 12:14
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A városi beruházásra érvényesen pályázó Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. szakemberei 2022. november 28-án a szentendrei építészekből, művészekből álló Tervtanács előtt ismertették a terveiket. A Tervtanács a pályázati kiírásnak megfelelően a koncepcióterveket rangsorolta, a képviselő-testület ez alapján hozza meg a döntését decemberben.

A pályázat több eleme, így a korábbi áruház mögött, a murvás parkolóként ismert önkormányzati területen fekvő helyszín, továbbá az ipari sztenderdektől eltérő, egyediségre törekvő építészeti koncepció és a választott anyagok egyaránt ígéretesek – értékelték az első variációkat a Tervtanács tagjai, akik több konstruktív javaslatot is megfogalmaztak.

Az első ütemben a pályázó a leégett épületelemeket elbontva megépíti az élelmiszer-áruházat a bemutatott tervekben szereplő „félmélygarázzsal”.

A Spar az egyeztetésen elhangzott észrevételekre figyelemmel a koncepciótervet – a Tervtanáccsal és a Főépítésszel egyeztetve – átdolgozza. A Tervtanács a pályázati kiírásnak megfelelően a koncepcióterveket rangsorolta, a képviselő-testület ez alapján hozza meg a döntését decemberben.

(Borítóképünkön a pályázati kiírásban szereplő helyszínrajz látható.)