2022. március 29., 12:09
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az Aknay Csaba és Kotschy Gábor alkotta Orbital Strangers Project, Kincső című, önálló kiállítása nyílik április 8-án, pénteken a PhotoLab kiállítótérben. A megnyitó esemény vendégeit Prosek Zoltán múzeumigazgató köszönti, a zenei aláfestést DJ Infragandhi biztosítja.

Az Orbital Strangers Project harmadik önálló kiállítása egyfajta visszakanyarodás az alkalmazott fotográfia világából az autonóm, konceptuális fotóprojektekhez. A duó fő fotográfusi profilja, a portré- és filmfotózás, ezen a két területen nemzetközi referenciákkal rendelkeznek. A magyarországi Forbes magazin állandó fotósai és a lap teljes vizuális koncepciójáért is ők felelnek. Az alkalmazott fotográfiai munkáik mellett ez a harmadik alkalom, hogy önálló kiállításon mutatják meg autonóm, vizuális világukat: egy sajátos, szubjektív fotósorozatot, melyet összehangoltan, szimbiózisban hoztak létre.
Az Orbital Strangers legújabb kiállítása egy képpár alapú portrésorozaton keresztül beszél az otthonkeresésről és a beilleszkedésről, egyetlen személy útját követve. Kincső nem passzív modellje a fotósorozatnak, mint ahogy az Orbital Strangers alkotópárosa sem csupán megfigyelőként van jelen. Hármójuk alkotói együttműködése inkább írható le többdimenziós kirakós játékként, mintsem horizontális vagy vertikális modell-művész viszonyként.

Időpont: 2022. április 8. (péntek), 18:00-19:00
Helyszín: Vajda Múzeum – PhotoLab kiállítótér (Hunyadi utca 1.)

A kiállítás 2022. 04. 09. és 2022. 06. 05. között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.