2017. július 31., 07:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az Egyesült Államok egyik legpatinásabb egyetemi énekkara, a több mint hatvan éve alapított Harvard Krokodiloes – amelynek tagsága természetesen a neves egyetem hallgatóiból, kollégistáiból kerül ki – jótékonysági koncertet ad a Városháza dísztermében augusztus 11-én.

A Harvard Krokodiloes repertoárján a harmincas-negyvenes évek szvingkorszakának darabjai éppúgy szerepelnek, mint a Nagy Amerikai Daloskönyv legnépszerűbb szerzeményei, örökzöldek, rockslágerek, mindez nagyszerű, és persze kellően humoros előadásban. Az énekkar színvonalára mi sem jellemzőbb, mint az, hogy Leonard Bernstein saját darabot írt a Krokodiloknak, akik az évek során számtalan teltházas koncertet adtak a Carnegie Halltól a Lincoln Centeren át a sydney-i operaházig.

A kórus tagjai számára kiemelten fontos a jószolgálati küldetés. Koncertjeik mindegyike hatásos kiállás valamilyen reprezentatív jó ügy mellett, és fellépéseik, turnéik nagy része adománygyűjtő akció is. Szentendrén helyi civil szervezet számára, a Zakeus Alapítványnak szeretnének minél több támogatást gyűjteni. Az alapítvány 2010 tavaszán alakult meg Szentendrén, mely célul tűzte ki a nehéz, vagy kilátástalan helyzetbe került emberek számára az anyagi lehetőségeiktől függetlenül megvalósuló, szakszerű és hatékony lelki segítségnyújtást. A Zakeus Alapítvány mindazoknak kíván segíteni, akik megoldásra váró élethelyzetükben tanácsot, gyógyulást keresnek.

A szentendrei civil szervezet az est bevételét útkereső fiatalok számára az idei év negyedik negyedévében indítandó személyiségfejlesztő kurzus költségeire, a rászoruló családból származó jelentkezők részvételi költségeinek fedezésére szánják.