2013. február 8., 18:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

• Területfejlesztési koncepció

A Pest Megyei Területfejlesztési Koncepció a települések fejlettségét és a változtatásra szoruló területeket tárja fel. A jelentésből kiderül, hogy Szentendre a megyében átlag feletti fejlettségi szinten van, folyamatosan nő az elérhető szolgáltatások száma. Javasolja a vízi, egészségügyi és borturizmus fejlesztését. Méltatja az elmúlt évek városfejlesztési beruházásait, valamint azt, hogy a megye exportjának 1%-át Szentendre adja.

• Dunyha-terv

A testület támogatja és segíti a lakosságot a Dunyha-terv megvalósításában. Tarthatatlan, hogy a társasházakban élő családok rezsiköltségei jóval magasabbak az átlagosnál. A Dunyha program keretében a lakosság kedvező feltételekkel újíthatja fel a panelházak burkolatát, melynek így jóval alacsonyabbak lesznek a rezsiköltségei. Az ülésen felmerült, hogy a megfelelő hőszigeteléssel ellátott, új homlokzatot – ha a lakók hozzájárulnak –, helyi művészek alkotásai díszíthetnék.

• Antik piac

A már megszokott, Bükkös-pataki piac mellett vasárnaponként ugyanezen a piacon antik piac létesül. A kezdeményezés egyelőre ideiglenes, a lakosság visszajelzéseitől függ, megmarad-e a létjogosultsága. A piac havonta egyszer, vasár-
naponként lesz megtalálható. Az önkormányzat kizárólag akkor engedélyezi a működést, ha a vállalkozó gondoskodik a terület tisztán, rendezetten tartásáról.

• Közösségi közlekedés

A képviselő-testület március 31-ig meghosszabbította a helyi és a helyközi autóbuszok bérleteinek átjárhatatlanságából fakadó utaskárok költségtérítési rendszerét. A tárgyalások tovább folynak egészen addig, amíg nem születik mindkét fél számára előnyös megállapodás a város és a két szolgáltató között.