2015. november 3., 15:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

 

 Szentendre Város Önkormányzata, a Giant Fitness és a Piramis Sportegyesület közös szervezésében október 18-án rendezték meg a szentendrei hagyományos testépítő verseny. A rendezvényen utánpótlás-minősítő, női modell és body fitness, mens phisique, valamint férfi súlycsoportos versenyző kategóriákban léptek a PMK színpadára a rendkívül jól felkészült versenyzők.  A minősítő kategóriákban arany-ezüst-bronz minősítést lehetett elérni. A verseny színvonalát jelezte, hogy idén a bírók bronz minősítést nem adtak ki.

A mens phisique kategória testmagasság szerint két csoportban a nemzetközi előírásoknak megfelelően került lebonyolításra. Mind a két kategóriában kemény küzdelem bontakozott ki, a bírók többször is kértek versenyzőket „összevetésre”. A pontszámok összesítését követően: -178 cm kategóriát Gál Péter Corpus SE, a +178 cm kategóriát Karakás Ádám Corpus SE nyerte.

A fiúk után a lányok foglalták el a helyüket a színpadon, ahol először a szép számban nevezett modell kategória, majd a látványosabb izmokkal rendelkező body fitt kategória szerepelt. A modell lányok versenyéből Batai Dóra egyéni versenyző került ki győztesen, míg a Body fitt kategóriában dr. Herczog Erzsébet egyéni versenyző vehette át az aranyérmet és a támogatói díjakat. A mezőny erősségére tekintettel a bírói kar javaslatára a szervezők különdíjjal jutalmazták Batai Dórát és Gallé Adriennt. Szervezői külön díjban részesült még a szentendrei Giant Fitness versenyzője, Lugosi Orsi is.

A hölgyek után ismét az urak foglalták el a színpadot és a súlycsoportos versenyzői kategóriákban mérkőztek a díjakért. A látványos és komoly erőfeszítést igénylő bemutatókat követően az alábbi versenyzők nyakába került arany érem: -80 kg Horváth Botond Vida Fitness, -90 kg  Balogh Richard Team Bognár, +90 kg Kovács Dávid Corpus SE, „Masters” Gál Roland egyéni versenyző.

A verseny fénypontját jelentette a győztes férfiak küzdelme az Abszolút Bajnoki címért és trófeáért. A 2015. évi Abszolút Bajnoki címet Kovács Dávid a Corpus SE versenyzője nyerte el.

A verseny szervezői ezúton is köszönetet mondanak támogatóinknak, akik önzetlen felajánlásaikkal lehetővé tették a verseny szervezését: Maratontime, LVM Vagyonvédelem Kft., Power Track, Netrax Építőipari Kft., Eergy Zone Mozgás Stúdió és Himalájai Sóbarlang, Kisgép Szakkereskedés és Szerviz Pomáz, Szabó és Fia Szolgáltató Kft., Gépcentrum Szentendre. A rendezény médiapartnere a gym.hu