2023. október 9., 10:33

A Mindenki Szentendréje Egyesület a Szentendrei Természetművészeti Parkkal együttműködve előadásokat, konzultációt, műhelymunkát szervez a Papszigeten. Az eseményre a mindenkiszentendreje@innoszoft.hu e-mail címen várják a regisztrálókat.

Időpont: 2023. október 15. (vasárnap)
Helyszín: Szentendre Papsziget kemping és a tervezett Sze-Ter-Mü-Pa területe

A program célja Szentendre művészeti innovációs hagyományainak (Vajda Lajostól a Vajda Lajos Stúdión át az A.E. Bizottság zenekarig) folytatása a jelenkor globális problémahalmazára reagálva.
A szentendreiek széles körét – beleértve természetesen az itteni iskolákba járó diákokat – célzó kibontakozóban lévő természetművészeti program terepe a Szentendrei Természetművészeti Park a Papszigeten, amely visszahat a városban lakók életterére is, hiszen a létrehozásában és működésében történő aktív helyi közreműködés válhat a szentendrei modellé.
A modell lényege, a globális problémahalmaz egyre erősebb nyomása által a település lakóiban létrejött belső feszültségek oldásának elősegítése, egy – a természettel együttműködő – kreatív alkotó tevékenységen keresztül, művészeti alkotások által is inspirált természeti térben.

Az első esemény programja: 

  • 10:00 – 11:00 | Természetművészet a gyakorlatban – Tájrevitalizáció
    Balázs Péter képzőművész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense
  • 11:00 – 12:00 | Természet-Művészet-Pedagógia – Környezeti és vizuális nevelés
    Egervári Júlia képzőművész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tanársegéde
  • 12:30 ebédszünet
  • 13:00 – 15:00 Műhelyfoglalkozás a Papszigeten

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a mindenkiszentendreje@innoszoft.hu e-mail címen lehet.