2014. augusztus 13., 08:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Június végén két fiatal játékosunk vágott neki a Tennis Europe által rendezett Budaörs Kupa küzdelmeinek. Egyesben Thuri-Nagy Dominik a legjobb 16 között, míg Valentin Dominik a legjobb nyolc között esett ki. Mindkét játékosunkat Dulganov Richárd verte meg. Valentin Dominik párosban is indult, oldalán azzal a Dobák Bálinttal, aki egyesben megnyerte a versenyt. Domi a párosban vigasztalódhatott, mert megnyerte élete első páros nemzetközi versenyét.

Nemzetközi verseny Szlovákiában
Egyesületünket Budinszky Móric képviselte a Mihalovce Kupa Tennis Europe nemzetközi versenyen, aki egyesben és párosban is elindult a versenyen. Egyesben sajnos csak egy fordulón jutott túl, mert a legjobb 8 közé jutásért már vereséget szenvedett a későbbi 3. helyezett szlovák Bogdan Bajictól. Párosban azonban Necz Andrással az oldalán bejutottak a döntőbe, ahol nagy csatában döntő tie-brake-ben maradtak alul a győztes szlovák páros ellen.

Két harmadik hely az I. Postáslidó Play&Stay Kupán
Július 12-én rendezte meg a Dunakanyar Tenisz Klub Egyesület a legkisebb teniszezők részére az I. Postálidó Play&Stay kupát. Az országos versenyben három korosztály leány- és fiú versenyzői indultak. Egyesületünk színeit Hrutka Rebeka, Valentin Lorina és Pintér Balázs képviselte. Lori és Balu sajnos nem ért el helyezést, de életük első versenyén helyt álltak a rutinosabb, már több versenyen is indult ellenfeleikkel szemben. Rebeka két kategóriában, a piros- és narancs pályán is elindult. Mindkét versenyen körmérkőzéseket játszott csoportjaiban. Kategóriáiban csoportjában második lett (mindkétszer a későbbi győztesektől kapott csak ki), így a szabályok szerint a másik csoport második helyezettjével a harmadik helyért vívhatott csatát. Rebi, aki már több Play&Stay versenyen is indult, rutinos játékkal mindkét mérkőzését megnyerte, így a piros és narancs kategóriában is felállhatott a dobogó 3. fokára.

Eredmények

Piros pálya, lányok
1. Farkaslaki Hints Flóra, 2. Kis-Czakó Eszter (Jövő Bajnokai), 3. Hrutka Rebeka (Dunakanyar TKSE)

Piros pálya, fiúk
1. Győry Lóránt (Gubacsi Zsófi TKSE), 2. Boros Bence (Molnár Teniszakadémia), 3. Takács Bercel Sándor (Match Point TC)

Narancs pálya, lányok
1. Kis Czakó Eszter (Jövő Bajnokai), 2. Csibrák Anna (SZVUK SE), 3. Hrutka Rebeka (Dunakanyar TKSE)

Narancs pálya, fiúk
1. Győry Lóránt (Gubacsi Zsófi TKSE), 2. Gráf Bence Mátyás (ATS Tenisz), 3. Boros Bence (Molnár Teniszakadémia)
Zöld pálya, lányok
1. Murzsa Gréta (Fagyas Team), 2. Bánteleki Bianka (Simms Soroksár), 3. Tóth Panna (Vasas SC)

Zöld pálya, fiúk
1. Bene Zsombor (HTF Cso-Ko), 2. Kuthy Kolos (Match Point TC), 3. Hegedűs Zalán (Gellért SE)