2022. november 25., 15:21
A hagyományokhoz híven a civil és egyházi szervezetek, az önkormányzat intézményei idén is elkezdték a karácsonyi adománygyűjtést, számos jótékonysági eseményt, programot szervezve. Az infláció, a megnövekedett rezsi a hátrányos helyzetű családokat még nehezebb helyzetbe hozta – gondoljon rájuk, és ha teheti, segítsen Ön is a rászorulóknak, tegye szebbé számukra is a karácsonyt!

Szentendrei nagykarácsony adománygyűjtés | december 1-18-ig | Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Az évek óta több száz rászorulót segítő adománygyűjtés új helyszínen idén is folytatódik Szentendrén!
Elsősorban tartós élelmiszert, konzerv ételeket, édességet, gyümölcsöt, tisztító- és tisztálkodási szereket, használt, de jó minőségű és tiszta ruhákat, jó állapotú játékokat, könyveket várunk december 1-18-ig, hétköznapokon (szerda kivételével) 9:00-19:00, szombatonként 9:00-13:00, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár aulájában (Szentendre, Pátriárka u. 7.). Az adományok a szervezők és a Pest Megyei Vöröskereszt segítségével jutnak el a Szentendrén és környékén mélyszegénységben élő nagycsaládokhoz és rászorulókhoz.
Segítsetek, hogy segíthessünk! Hálásan köszönjük a felajánlásokat és az adománygyűjtés népszerűsítését! Bővebben >>>


Jótékonysági Mikulásfutás | december 3-án, rajt: 11:00 | Duna-korzó, P’Art Mozi

Mikulásfutás 2022 A Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület és a Szentendrei Kulturális Központ idén is megrendezi a hagyományos, jótékonysági Mikulásfutást.
Időpont: 2022. december 3. (szombat), 11:00 | Rajthelyszín: P’Art Mozi előtt (Duna korzó 25.) | Regisztráció: 10:00–11:00 | Bemelegítés: 10:45–11:00
Nevezési díjként tartós élelmiszert várnak a szervezők, amelyet a Szent Erzsébet Karitász és a Családsegítő Szolgálat juttat el a rászorulóknak. Idén a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek is gyűjtenek, így állateledel-adománnyal is lehet nevezni a két kilométeres távra. Bővebben >>>


Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény adománygyűjtés:
december 9-én és 10-én, 10 és 18 óra között, a budakalászi Auchan áruházban

Családsegítő A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény adománygyűjtést szervez a rászoruló családok részére. Amire a családoknak szükségük lehet: tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szerek, édesség, játékok, stb.
2022. december 9–10-én, pénteken és szombaton 10 és 18 óra között a budakalászi Auchanban, a főbejárat előtti részen.
Köszönjük, hogy segítségeddel boldogabbá varázsolhatjuk a rászoruló családok karácsonyát!
Levél az adományozóknak >>>


Szentendréért Közalapítvány és az önkormányzat:
Adománygyűjtés a rezsinövekedés miatt bajba jutott szentendreiek megsegítésére

Szentendréért Közalapítvány Adománygyűjtést hirdet a rezsinövekedés miatt bajba jutott szentendreiek megsegítésére a Szentendréért Közalapítvány és az önkormányzat. A pénzbeli adományokat a Közalapítvány számlájára várjuk.
A Szentendréért Közalapítvány számlaszáma: 11742087-20073857
IBAN szám: HU50 1174 2087 2007 3857 0000 0000
A kedvezményezett neve: SZENTENDRÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY.
Közlemény: A rezsinövekedés miatt bajba kerültek megsegítésére.
Bővebben >>>


Vasárnapi Merőkanál tartósélelmiszer-gyűjtés: minden decemberi szombaton, 8–11 óra között a Bükkös-parti piacon, minden vasárnap 11–13 óra között az élelmiszerosztás helyszínén

Vasárnapi Merőkanál Indul a nagy karácsonyi akciónk, a már hagyományos tartósélemiszer-gyűjtés.
Nagy szeretettel várjuk a felajánlásokat minden vasárnap 11–13 óra között az élelmiszerosztás helyszínén, illetve a decemberi szombatokon (3., 10., 17.) 8–11 óra között a Szentendrei piacon.
Ha segítségedet online formában szeretnéd eljuttatni, akkor az erre szánt adományokat az egyesület számlaszámára várjuk. A közleménybe kérjük feltüntetni: „tartós élelmiszer”.
Vasárnapi Merőkanál Egyesület | Bankszámla: OTP 11742087-24281692
Hálásan köszönünk minden segítséget. ❤️ | Mottónk: „Merj kedves lenni!”
Vasárnapi Merőkanál facebook >>>


Katolikus Karitász Szentendre adományátvétel: december 9-én, 16–18 óra között
cím: Kanonok u. 2., hittanterem | Adventi karitász vásár: december 10-én 9–12 óra között

KaritászADOMÁNYÁTVÉTEL: 2022. december 9-én, pénteken, 16–18 óra között, cím: 2000 Szentendre Kanonok u. 2. (patikával szembeni nagy zöld kapu), a Karitász szobánál (hittanterem). Várjuk a tiszta és jó állapotú női, férfi és gyermekruha adományaikat, továbbá cipőket, játékokat, bizsukat, konyhai eszközöket és kisebb dísztárgyakat.
Előre itt köszönjük, hogy adományaikkal támogatják adventi karitász vásárunkat!
ADVENTI KARITÁSZ VÁSÁR: 2022. december 10-én, szombaton, 9–12 óra között várunk szeretettel minden érdeklődőt! Helyszín: 2000 Szentendre Kanonok u. 2

Advent minden hétvégéjén szombaton és vasárnap 9-19 óráig a Péter Pál templom mellett mindenkit szeretettel vár a karitasz adománybolt, ahol adomány fejében szép ajándéktárgyak, díszek, terítők, könyvek stb. kaphatók.
Katolikus Karitász Szentendre – Szent Erzsébet Karitászcsoport facebook >>>


Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója: 2022. november 25–december 18.

cipősdobozMennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?
Több, mint gondolnád. Hiszen egy csöppnyi gondoskodással varázslatos pillanatokat szerezhetsz olyan rászoruló gyerekeknek, akiknek ez mindennél többet ér.
Mit tegyél dobozba?
Erről itt olvashatsz >>> 
Keresd a cipősdoboz gyűjtőpontokat >>>
Online is küldhetsz ajándékcsomagot a Baptista Szeretetszolgálat
és a Liliput Játékvilág jóvoltából >>>


Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentendrei csoport:

Máltai SzeretetszolgálatA hagyományos, a SPAR-ral közös élelmiszergyűjtéshez az idén is csatlakozunk. Előreláthatólag a város két SPAR élelmiszerboltjában lesz a gyűjtés december 15. és 21. között.
Az itt leadott élelmiszert karácsony előtt csomagoljuk és juttatjuk el – önkéntes szállítók segítségével – a rászoruló családoknak, helyi szervezeteknek (Gondozási Központ, Hajléktalanszálló, Családsegítő).
További információ:
Selmeczi Józsefné, a szentendrei csoport, csoportvezetője, +36 20 536 3122


Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület

ÁrvácskaAz Árvácska állatmenhely kis lakói várják a kényeztetést. Gondolj rájuk a közelgő karácsony alkalmából is.
November 26-án, 15 és 18 óra között adományvásárt tartunk a Leányfalui művelődési házban.
December 3-án, 10:3014:30 óra között Árvácska Mikulás lesz a menhelyen (Szentendre, Szentlászlói út 197.). Lesz teasátor zsíroskenyérrel, kutyasétáltatás, cicasimogatás. Gyermek látogatóinkat ajándékkal lepjük meg.
A téli hónapok nehézségeinek leküzdésére, kérjük, tárgyi és pénzügyi támogatásotokat. Kutya és cica, felnőtt és kölyök nedves tápot (konzerv vagy alutasakos), vitaminok, külső élősködők elleni cseppek. stb. tárgyi adományok mellett hálásan köszönjük a legkisebb pénzügyi támogatást közüzemi és állatgyógyászati költségeink támogatására.
Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület | Bankszámla: Takarékbant Zrt. Takarékszövetkezet | Számlaszám: 64700076 – 10006234
Kis lakóink nevében is köszönjük az adományokat!
Szentendrei Árvácska >>> | Szentendrei Árvácska facebook >>>


SZEKE Klub Adventi Krumpliebéd: december 11., vasárnap, 11–14 óráig, Központi Ebédlő

Szeretettel hívunk minden családot és minden szentendreit, hogy legyen a vendégünk az idei adventi Krumpliebédünkön!
Az adakozó családokat arra kérjük, hogy azt az összeget, amit a vasárnapi ebédjükre szánnának, azt tegyék be a rászorultak megsegítése céljából kihelyezett perselybe. Az adományokból a szentendrei rászoruló családokat, egyedül élő időseket, betegeket ajándékozzuk meg olyan élelmiszerekkel, amelyekkel a karácsonyi vacsora számukra is ünnepi lehet. Az adományok másik felét a kárpátaljai magyar hadiárvák javára fordítjuk a kárpátaljai református egyház segítségével.
Plébános atya fog köszöntőt mondani a megjelenteknek a déli mise után, mi pedig zenével tesszük hangulatosabbá az étkezést és egy kis meglepetéssel is készülünk.
Az esemény facebook oldala >>>