2018. szeptember 20., 08:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az időjárási előrejelzésekre tekintettel felkészül a Fűtőmű a távfűtés megkezdésére. A fűtés beindítását a közös képviselők kérhetik írásban, vagy a napi átlaghőmérséklet alapján a szolgáltató kérés nélkül is indítja.

Az időjárási előrejelzések szerint hétvégén erős lehűlés érkezik, ami akár tartós is maradhat, ezért a Fűtőmű felkészül a távfűtési szolgáltatás megkezdésére.

Az épületek szekunder fűtési rendszerének feltöltése 95%-ban már megtörtént. A társasházi lépcsőházakban a fűtési csőhálózatok légtelenítését a Fűtőmű karbantartó csoportja egész héten végezte. A hőközpontokat fogadókészre állították. A kazánok javítása befejeződött, készenléti állapotuk megfelelő.

A távfűtés indításának feltételei és eljárási módja a korábbi évekhez képest nem módosult.

A közös képviselők írásban jelzik a Fűtőműnek az épületenkénti fűtési igényt, amennyiben a teljes szolgáltatási terület 51%-án kérik a fűtés elindítását, vagy amennyiben a napi átlaghőmérséklet tartósan indokolttá teszi, a fűtés szolgáltatást megkezdik.

A Fűtőmű kéri a felhasználókat, hogy a rendszer mind komplexebb kilégtelenedése és egyenletesebb felfűtése érdekében a radiátor termosztátszelepeket már a fűtés megkezdése előtt, az előzetes légtelenítések miatt, lehetőleg már a hét végén állítsák teljesen nyitott állapotba. Ily módon a cirkuláció a radiátoron belül is megkezdődik. Fontos, hogy a távfűtés indítását követően a szelepeket legalább egy napig tartsák nyitva.