2023. április 27., 11:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Ferenczy Múzeumi Centrum 2023-ban is szervez táborokat a nyári szünetre. Idén, a Gyűjtemény című kiállításhoz kapcsolódva indulnak a turnusok alsó- és felső tagozatos diákok részére. Az ötnapos tábor során a múzeum egyéb kiállítótereit és külső helyszíneket is felkeresnek a résztvevők.

Mindegyik táborba maximum 15 fő jelentkezését tudják fogadni. A táborok díja tartalmazza a napi egyszeri meleg ebédet és a külső helyszínekre történő utazás költségét is.

A Ferenczy Múzeumi Centrum több mint 10.000 képzőművészeti alkotást őriz, a tavasszal megnyílt gyűjteményes kiállítás ebből a gazdag anyagból mutat be egy szűkített válogatást. A táborban résztvevők megismerkednek Szentendre festészeti múltjához kötődő művészek alkotásaival, a festők lábnyomába lépve bejárják Szentendre festői helyszíneit, változatos technikákat próbálnak ki, médiumokkal kísérleteznek, alkotnak és játszanak. A tábor végére elkészülnek a szentendrei művészek profiljai, amelyeket egy pop-up tárlaton mutatnak be.

A Gyűjtemény – Nyári táborok az FMC-vel

  • 1. turnus: 2023. június 26-30.
    Ajánlott korosztály: felső tagozatos diákok
  • 2. turnus: 2023. július 17-21.
    Ajánlott korosztály: alsó tagozatos diákok

A táborok díja: 35.000 Ft / fő, testvérkedvezmény: 25.000 Ft / fő

Bővebb információ és jelentkezés: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu
György Gabriella: +36 20 488 1851
Sütő Tünde: +36 20 363 4231

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.