2021. január 5., 14:48
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2021. január 6-án, szerdán, reggel 8 óra és délután 15 óra között az ivóvíz-szolgáltatás szünetel az Ady Endre út és a Papsziget környékén – tájékoztatott a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV).

Az ideiglenes vízellátást lajttal biztosítják. A DMRV kéri, hogy mindenki gondoskodjon a háztartásukhoz szükséges elegendő mennyiségű vízről.

A hibaelhárítás miatt az alábbi utcákaban nem lesz víz:

– Cseresznyés út mentén a Fenyő utca és Pillangó utca közötti területen és a kapcsolódó keresztutcákban;

– a Barackos út mentén a Csend utca és a Meggyfa köz közötti területen és a kapcsolódó keresztutcákban;

– az Egres utca mentén a Zöld utca és a Fogoly utca közötti területen és a kapcsolódó keresztutcákban;

– a Kökény utca – Napos sétány – Csősz utca – Kakukk utca – Csóka utca alsó szakasza – Berek utca – Tyúkos dűlő környezetében;

– a Hajnal utca – Szirom utca környezetében;

– a Berkenye utca – Szilfa utca – Hegymester utca – Bérc utca – Sólyom utca – Völgy utca – Kamilla utca – Kankalin utca – Barackvirág utca – Híd utca – Csalogány utca – Rigó utca – Boldog utca – Dongó utca mentén és a kapcsolódó területen.

UPDATE: A munkavégzés folytatása érdekében további vízellátási területet kell a DMRV-nek kizárnia. Ennek következtében Szentendre település magasabban fekvő részein,

– Füzespark lakótelep,

– Vasvári Lakótelep,

– Püspökmajori lakótelep területén nyomáscsökkenés, vízhiány alakul ki.

Hogy ne kerüljön üledék a felhasználói hálózatba, ezért kérik, hogy a vízvételi helyeken, vagy a vízóra előtti főelzáró csapokat tartsák zárva. A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. Jól engedjék ki a csapokat. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klórszag érezhető, ami a DMRV tájékoztatása szerint az egészségre ártalmatlan.

A DMRV megértésüket köszöni.