2018. június 28., 13:55

Június 25-én a Sztaravodai úton lévő, Oázis mögötti parkban folytatódott az utca fórumok sorozata, melyen Verseghi-Nagy Miklós polgármester, dr. Török Balázs városfejlesztési alpolgármester és Négyessy Katalin, a körzet önkormányzati képviselője várta a lakókat.

Parkfejlesztés

A körzetben jelenleg a parkfejlesztés a legaktuálisabb téma. Az utcafórumnak is helyet adó park felújításának közösségi tervezése tavaly megtörtént, és a lakók már nagyon várják a munkák elkezdését, amelybe ők is szívesen bekapcsolódnának, hogy meggyorsítsák a folyamatot. A városvezetők köszönettel vették a felajánlást, és elmondták, hogy a projekt folyamatban van, de az erre szánt összeg kevésnek bizonyult, ezért két szakaszban tervezik a felújítást. Egy lakó javasolta, hogy Sztaravoda parknak nevezzék el.

Szóba került a park melletti zsákutca helyzete is, amellyel kapcsolatban több lakó is nehezményezte, hogy a szélesíteni akarják a szabályozási terv szerint. Mint mondták, a területet a saját telkükből adták a könnyebb közlekedés érdekében, tehát igazából magánterületről van szó.

Útépítés, karbantartás

A lakók jelezték, hogy szükség lenne kátyúzásra a Sztaravodai úton, illetve a Barátság köz elején. Felújításra szorul a köztemetőtől a Skanzen irányába tartó, illetve a Hold utcai óvodához vezető járda is. Rossz állapotban van a Tegez utca és a közelében lévő Ölyv és a Panoráma utcák, megoldatlan a vízelvezetés.

A képviselőnő elmondta, hogy bejárást tartottak a 11-es út melletti járdák felújítása kapcsán, ami a tervek szerint két lépcsőben történik. A Tegez út legrosszabb szakaszára elkészült a felújítási terv: burkolatcsere lesz, illetve szegélyt építenek, ahol még nincs. A többi utca javítása nincs tervbe véve, ezért javasolták az 1+1 pályázati konstrukcióban való útépítést.

Közlekedés

Egy lakó hiányolta a korábbi rendszert, amikor volt kifejezetten a Skanzenbe menő buszjárat, most pedig csak körjárat van. Kérték egy baleset során kidőlt útjelző tábla visszahelyezését a Sztaravoda–Vasvári úti elágazáshoz, illetve a Barátság közből való kihajtás megkönnyítésére közlekedési tükör felszerelését, a lejtős Bölcsőde köz végére pedig korlát felszerelését.

Panaszolták, hogy a Hold utcai óvodánál nehéz reggelenként parkolni, illetve hogy az óvodához vezető zebránál rövid a zöld jelzés a gyalogosoknak, illetve hogy sokszor nem adják meg az autósok az elsőbbséget. Egy lakó felajánlotta, hogy hetente kétszer reggel 7-8 között segít a zebrán közlekedőknek, ha mások is csatlakoznak hozzá.

Az alpolgármester elmondta, hogy elkészültek a tervek a Hold utcai óvoda környékén a parkolás bővítésére, az árok lefedésére, melyre a forrás is rendelkezésre áll. Az óvodához vezető járda takarítása is megtörténik, de az újjáépítésére idén nincs forrás. A lakó felajánlását megköszönték, és jelezték, hogy felveszik a kapcsolatot a polgárőrséggel is. Szóba került, hogy tervezik zebra kialakítását a Sztaravoda-Vasvári úti csomópontban, de a hosszú átfutási idő miatt valószínűleg csak jövőre készül el.

Környezetvédelem, közbiztonság

A lakók szerint az egész városban megfigyelhető tendencia, hogy egyre több területet beépítenek, leköveznek, a kerítéseket pedig a korábbi gyakorlattal ellentétben nem szellősen, hanem tömören építik, a növényzetet nem pótolják. Kérték, hogy rendeletben rögzítsék, hogy pl. az építkezések miatt kivágott fákat pótolni kell. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a parkban rendszeresen söröznek, különösen hétvégenként, és sok szemetet hagynak maguk után, s kérték a rendőrség vagy a közterület-felügyelet ellenőrzését.

 

Végül egy lakó felhívta a figyelmet, hogy a köztemetőben még mindig látható egy szovjet emlékmű márványtáblája megfakult vörös csillaggal, amit – tekintettel a 100.évfordulóra –, át kellene alakítani I. világháborús emlékművé. Szóba került még a Szentendrei-szigetre vezető híd megépülése, a Pap-sziget fejlesztése. A polgármester tájékoztatta a lakókat, hogy a Pap-szigeten vízilabda akadémia építését tervezik, és a vizes medencék egy része nyilvános lesz.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.