2023. november 11., 08:51

A rendőrség, az állami közútkezelő, a rendészet
és az önkormányzat közös nyilatkozata

Szentendrén és környékén nagy visszhangot váltott ki a múlt héten, hogy a 11-es út szentendrei szakaszán meghibásodott és vesztegelt egy busz, melyet műszaki okokból csak estére lehetett elszállítani, így órákon át egy sávon araszoltak az autósok. Az ilyen és ehhez hasonló esetek hatékonyabb kezelése érdekében kezdeményezett egyeztetést a forgalomirányításban illetékes szervezetekkel Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere.

A Városházán 2023. november 8-án tartott egyeztetésen részt vett Dr. Turi-Kovács Áron Péter r. alezredes, Szentendre Rendőrkapitányság vezetője, Gulyás Anita r. alezredes, Szentendre Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője, Magyari László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Vármegyei igazgatója, Vas László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szentendrei mérnökségvezetője és Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetője.

A tárgyalás résztvevői egyetértettek abban, hogy a Dunakanyarban élők mindennapjait megnehezítő, 11-es útra jellemző problémák enyhítésére csak a rendelkezésre álló erőforrásaik fokozott összehangolásával és még szorosabb kapcsolattartással van esély. Ennek érdekében első lépésként új belső kommunikációs csatornát hoznak létre és működtetnek a jövőben. Mindhárom szervezet elemzi az eddigi intézkedési gyakorlatát, különös tekintettel arra, hogy a folyamatba a társszervek mikor és hogyan vonhatók be. A Magyar Közút és a Szentendre Rendőrkapitányság együttműködését kiegészítik a rendészettel. A rendőrség és a közútkezelő tehát a forgalomkorlátozások és a közlekedési balesetek esetében megszokott közös fellépésük továbbfejlesztéseként a városi rendészet munkatársait – a jogszabályok adta keretek között – a jelentősebb forgalomirányítási problémák kezelésébe is kiemelten bevonják.

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)