2020. június 22., 18:10
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fontos szabályok, rendeletek betartását ellenőrzi a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, amiről szórólapokon és médiafelületein is értesíti a lakosságot az önkormányzat. A szabályok megszegését büntetik a rendészek. A szórólapokkal postaládában, autók szélvédőin és – digitálisan – a város honlapján és közösségi oldalán is találkozhatnak a helyiek.

Háromféle szórólap osztását kezdik meg hamarosan Szentendrén, mindhárom fontos szabályokra és azok betartására hívja fel a figyelmet.

Az első szórólap két fontos rendeletmódosításra figyelmeztet. A hulladékkezelésről szóló rendelet szabályainak betartását ellenőrzik, be nem tartásukat bírságolják. Szintén érdemes megismerni a Szentendre védett és korlátozott forgalmú övezeteibe történő behajtás rendjéről szóló rendeletet, mely a módosítás szerint indokolt esetben lehetőséget biztosít a behajtási engedély utólagos kifizetésére (például, ha szerelőt kell hívni).

Nagyobb méretben szeretné elolvasni? Kattintson! »»

A második szórólap a lakó-pihenő övezetekben érvényes legfontosabb közlekedési szabályokról tájékoztat. A lakó-pihenő övezetekre vonatkozó sajátos szabályok betartását szintén ellenőrzik a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai, és be nem tartásukat bírságolják.

Nagyobb méretben szeretné elolvasni? Kattintson! »»

A harmadik szórólap témája: behajtás és várakozás védett övezetekben. Ennél a szabályok mellett az alapfogalmakat is tisztázza a tájékoztató, a felmerülő kérdésekre pedig a Gyakran Ismételt Kérdések szakasz ad választ.

Nagyobb méretben szeretné elolvasni? Kattintson! »»


A szórólapokat eljuttatjuk a postaládákba, ismerjék meg tartalmukat papír alapon vagy a város kommunikációs felületein!
Tartsák be a szabályokat, mert ezt ellenőrzi, és megszegésüket bünteti a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság.