2014. augusztus 27., 08:22
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Augusztus 3-4., Székesfehérvár, Csitáry uszoda. A felkészülési idényt záró FUNRE’14 Országos Úszóversenyt a hétvégén rendezte a Hullám91 Úszóegyesület karöltve a MÚSZ Vidékbizottságával és a Fejér megyei Úszószövetséggel. 26 magyar egyesület – köztük 4 fővárosi elitklub – 143 sportolója mintegy 800 nevezéssel mérette meg magát és a nyári napközis rendszerű edzőtáboros felkészülések után; a csúcsformát a szezonzáróra próbálva időzíteni.
Pest megyét négy klub képviselte, Szentendre városát a Kossuth SE hatfős versenyzői gárdája. Fiataljaink remekül szerepeltek: 20 egyéni csúcsot, 12 városi rekordot jegyeztek és az éremtermés is bőségesnek mondható: 4 arany-, 1 ezüst-, 7 bronzéremmel a csapatverseny élmezőnyében végeztek. Legeredményesebb úszónk: Tuscher Attila ’97 minden versenyszámában a pódiumon állt, 3 arany- és 2 bronzérem tulajdonosa lett.
A kossuthos úszók a verseny után megkezdték a megérdemelt nyári pihenőjüket, és augusztus utolsó napjaiban kezdik a felkészülést az év végi medencés maratoni OB-re, ahol még 2014-es bajnoki pontok megszerzésének reményében állnak rajtkőre.