2022. október 16., 22:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október 19. szerda 10 óráig meghosszabbították a népszámlálási kérdőív online kitöltésének lehetőségét. A számlálóbiztosok csak ez után indulnak el azokra a címekre, amelyekről nem küldtek be kérdőívet.

Ahogy az első napon, úgy az eredetileg tervezett utolsó napon, október 16-án, vasárnap is lefagyott a népszámlálás online kitöltési rendszere. Este nyolc óra után alig lehetett elérni a honlapot, sokan voltak, akik be tudtak ugyan lépni, de aztán hibát jelzett az oldal.

A hibát az oldalt üzemeltető KSH szakemberei is jelezték. Minden bizonnyal azért mondott csődöt az oldal, mert sokan hagyták az utolsó órákra az online kérdőív kitöltését

Az oldal vasárnap késő este helyreállt, a hibára való tekintettel ugyanakkor a KSH bejelentette, hogy szerda 10 óráig meghosszabbítják az online kitöltési lehetőséget.

A számlálóbiztosok terepmunkája ezért az eredetileg tervezett október 17. hétfő helyett csak 19-én szerdán délután indul, ettől kezdve november 20-ig keresik fel azokat a címeket, amelyekről nem érkeztek be online kérdőívek.