2023. augusztus 29., 17:09

Az orvosi ügyeleti feladatokat 2023. szeptember elsejétől az Inter-Ambulance Zrt. hétköznap 17 órától reggel 8-ig, valamint hétvégén és ünnepnapokon látja el, a fennmaradó időben, tehát hétfőtől péntekig reggel 8-tól 17 óráig a régi, megszokott rend szerint a háziorvosokat hívhatják a napközben ellátásra szoruló betegek. Sürgős életveszélyes állapot esetén továbbra is az Országos Mentőszolgálatot kell hívni (112 vagy 104).

A parlament múlt év végén fogadta el az egészségügyi átalakításáról szóló törvényt, amelynek alapján a kormány országszerte átszervezi az orvosi ügyeleti rendszert. Az új rendszert Pest megyében információink szerint jövő februárban vezetik be.

Szentendrén a Bükkös-parton, a háziorvosokkal közös udvarból megközelíthető rendelőben 2017. augusztusától 0-24 órában az Inter-Ambulance Zrt. látta el az orvosi ügyeletet, az ő szerződésük azonban augusztus végén lejár.  Ezután az Inter-Ambulance Zrt. munkatársai az új szerződés szerint hétköznap 17 órától reggel 8-ig, valamint hétvégén és ünnepnapokon dolgoznak: az ügyelet telefonszáma +3626/312-650.

A háziorvosok a rendelési idejükben az ismert (és erről a linkről a rendelési időkkel együtt elérhető) vezetékes telefonszámaikon érhetők el. Amennyiben nem rendel valakinek a háziorvosa, hívják azt, akinek a táblázat alapján rendelési ideje van, ahogy évtizedeken át korábban is, egymást most is megbízhatóan helyettesítik a szentendrei háziorvosok.