2020. augusztus 12., 12:12

Fülöp Zsolt polgármester személyesen köszöntötte városunk szépkorúit, a 90 éves Margit nénit és a 107 éves Ilonka nénit.

Murbán Róbertné, Margit néni 1930-ban született, jó egészségnek és szellemi frissességnek örvend. Elmesélte, hogy 10 éve költözött városunkba. Gyönyörű zöld környezetben él, szereti kertjét és a lakóhelyét is. Aktív korában közgazdászként és könyvesboltvezetőként dolgozott, mindig örömmel töltötte el a szervezés, szabadidejében horgászott és motorozott.  Az utcában ahol él, mindenki ismeri és szereti. Harminc éve özvegy, a legkedvesebb tárgya egy mackó, amit fiatalkora óta féltve őriz.

Pásztor Jánosné, Ilonka néni 1913-ban született Tornaalján. Az 1960-as évektől, egészen 2013-ig Bánréven élt. Két fia, 6 unokája és 10 dédunokája született. Jelenleg Szentendrén él, szerető családja gondoskodik róla. Ilonka néni nagyon érdeklődő, nem csupán a családjában történő eseményeket kíséri figyelemmel, hanem bánrévi ismerőseiről is szeretettel fogadja a híreket. Még most is jó szellemi frissességének örvend. Sok emléket tud felidézni fordulatos életéből, szívesen beszélget a régmúltról és a jelenről is. A hosszú élet titkának a munka szeretetét és az aktivitást tartja.