2014. április 28., 18:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2014. április 24-én tartott fórumot Dr. Dietz Ferenc polgármester Szarvashegy városrész problémáiról, fejlesztési lehetőségeiről. A városrészben élők még 2013-ban levélben keresték meg az önkormányzatot több fontosabb, lényeges kérdéssel, melyek felmérése a napokban fejeződött be. Számos megoldási javaslat született az ott élők által felvetett problémákra. Az önkormányzat, a Városi Szolgáltató és a Magyar Közút közösen hallgatta meg a fórumon résztvevőit, és a vélemények alapján hozzák meg a szükséges intézkedéseket.

Dr. Dietz Ferenc polgármester előadásában kitért a körzet problémáira, valamint arra, hogy az elmúlt évek során milyen jellegű fejlesztéseket sikerült eszközölni Szarvashegyen. „Az április 17-i testületi ülésen több, mint 3 millió forintot különítettünk el a buszvégállomás közvilágításának rendbetételére, de számos területen eddig is folyamatosan foglalkoztunk a környék gondjaival.” – mondta a polgármester.

Elmondása szerint 2010 második felében ért véget a környék egyik legnagyobb beruházása a Barackos, Egres útfelújítás, amely mintegy 170 millió forintból valósult meg. Ezen felül 2010-ben 8 utca rendbehozatalára nyílt lehetőség, 2011-ben 17 további utat újítottak fel, 2012-ben 5, majd 2013-ban újabb 14 utca karbantartási és felújítási munkálatait végezte el a város. A távlati tervek között szerepel a kerékpáros közlekedés kialakításának lehetősége, valamint, valamint további karbantartási munkák és infrastrukturális fejlesztések a lakosság életszínvonalának növelése érdekében.

Szentendre Város Önkormányzata