2021. augusztus 13., 07:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A TV2 szentendrei helyszíneken forgatja a Pepe’s Bar sorozat magyar adaptációjának több részletét. A forgatásra augusztus 18. és október 27. között több napon, a belváros különböző helyszínein kerül sor. A forgatócsoport mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkisebb zavart okozza a város életében.  A forgatási helyszínekről, a forgalomkorlátozással kapcsolatos tudnivalókról, a pontos időpontról a forgatócsoport szórólapon értesíti a környéken lakókat, valamint az önkormányzat online felületein tájékozódhatnak.

A Spanyolországban 2014 és 2016 között futott vígjátéksorozat magyar adaptációján dolgozik a TV2. A sorozat egy Pepe nevű étteremtulajdonosról szól, akinek egy hirtelen felbukkanó fiatalember, egy Michelin-csillagos séf segít az étterem felfuttatásában. A fiatalember nem más, mint Pepe fia, de Pepe ezt nem tudja, a történet kettejük kapcsolata körül bonyolódik, újabb és újabb vígjátéki helyzeteket előidézve.
A TV2 programigazgatója a media1.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy 2019 végén figyeltek fel – eredeti címén – El Chiringuito de Pepe sorozatra, majd a 2020-as Miami Natpe tévés vásáron már előrehaladott tárgyalásokat folytattak annak adaptálásáról. Várhatóan 2022-ben kerül képernyőre a széria.

Ennek a sorozatnak a forgatása lesz Szentendre belvárosában több helyszínen. A forgatás pontos helyszínéről, a forgatás időtartamáról, a forgalomkorlátozással kapcsolatos tudnivalókról a forgatócsoport szórólapon értesíti a környéken lakókat, valamint az önkormányzat online felületein tájékozódhatnak.

Augusztusi forgatási helyszínek és időpontok:

    • Alkotmány utca 3–14 és Hunyadi utca 3–5 számú házak közötti szakaszon, augusztus 18., szerda,  19., csütörtök és 24., kedd, Kossuth Lajos utca 4. szám előtt augusztus 23. hétfő
    • Rab Ráby téren, augusztus 19., csütörtök

– A forgatócsoport a forgalmat időnként néhány percre, a felvételek idejére, megállítja.
A forgatási napokon az érintett utcaszakaszokon autóval várakozni nem lehet.
– A közterület használata alatt különböző technikai és filmes járművek parkolnak, filmtechnikai felszerelések és berendezési kellékek lesznek elhelyezve a helyszínen.
– A forgatócsoport mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett területek közelében lakók számára tevékenysége a lehető legkisebb zavart okozza, külön odafigyelve, hogy a lakóépületekbe, intézményekbe és üzlethelyiségekbe a ki- és bejárás zavartalan és biztosított legyen.

A forgatócsoport az esetleges kellemetlenségekért a szentendreiek elnézését kéri, és előre is köszöni a megértésüket, segítségüket. 

Forgatás az Alkotmány utca 3-14 és a Hunyadi utca 3-5 számú házak közötti szakaszon – lakossági tájékoztató >>
Forgatás a Rab Ráby téren – lakossági tájékoztató >>

forrás: media1.hu és 24.hu