2020. szeptember 25., 12:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megkezdődik a jelentkezési időszak a Szentendrei Civil Ház használatához. A civil szervezetek együttműködési megállapodás megkötése után vehetik használatba a Péter-Pál utcában kialakított helyiséget, amely közösségi események helyszíneként szolgálhat majd.

Közösségi együttlétek helyszíneként használhatják a volt Péter Pál galériát, és kulturált körülmények között szervezhetik programjaikat az önkormányzattal együttműködési megállapodást kötő civil szervezetek.

Az ehhez szükséges dokumentumok elkészültek, a civil szervezetek és az önkormányzat együttműködését az együttműködési megállapodás és a házirend együttesen szabályozza.

A civil szervezetek szeptember 25-től jelezhetik érdeklődésüket a civilhaz@szentendre.hu e-mail címen.

Az önkormányzat csak olyan civil szervezettel köt megállapodást, amellyel nincs másik hatályos, ingyenes ingatlanhasználati szerződése, továbbá a tevékenységét a városban, a város lakossága érdekében fejti ki, székhelye vagy telephelye a városban található, vagy olyan országos vagy regionális civil szervezet, mely Szentendrén önálló szervezeti egységgel rendelkezik, és e szervezeti egysége a tevékenységét a város lakosai érdekében végzi.

Az együttműködési megállapodás feltétele a szervezet adatainak megküldése és a szervezet hatályos létesítő okiratának csatolása.

A civil ház a tervek szerint 2020. október 1-jén nyit, az egyes szervezetek a használati megállapodás aláírása után vehetik használatba a helyiséget. A Szentendrei Civil Ház ünnepélyes átadójáról később, a civil szervezetetekkel egyeztetve születik döntés.