2024. március 1., 20:15

Minőségi változás történt az óvodai étkeztetésben: az önkormányzat kérésére az étkeztetést biztosító Városi Szolgáltató Zrt. új beszállítótól szerzi be a nyersanyagot, és változatos, egészséges reggelit és tízórait kínál a kicsiknek – olvasható a Szentendre és Vidéke legfrissebb számában.

A szentendrei óvodákban összesen 593 gyermek étkezett 2023-ban. Közülük, harminc gyermek kivételével háromszori étkezésben részesültek. A teljes óvodai étkeztetés 154,4 milliós összegének kevesebb, mint egyharmadát az állam, körülbelül egyötödét a szülők, legnagyobb részét, mintegy 75 millió forintot pedig az önkormányzat finanszírozta.

A menzareform bevezetése óta sokkal többet és többen étkeznek, mint eddig: a korábban főleg péksüteményeket tartalmazó terítékkel szemben február eleje óta a reggeliztető tálca sonkát, felvágottakat, sajtokat, szalámikat, a tízórai nagy tálnyi zöldséget, gyümölcsöt kínál a kicsiknek.

„Ez a változás a közétkeztetési reform első lépése. Sok panasz érkezett az óvodai étkezésre, emiatt kértük a Városi Szolgáltató Zrt.-t, hogy változtasson a menün és a beszerzésen. Ugyanannyi forrást költenek el továbbra is, csak másképp gazdálkodnak a pénzből. Szeretnénk az ebéden is változtatni, a városrészi költségvetés logikáját követve az éttermektől befolyt helyi adót költenénk a közétkeztetés javítására” – tudta meg Fülöp Zsolt polgármestertől a SzeVi.

Képeink a Szivárvány úti Tagóvodában készültek.
Fotó: Isza Ferenc / Szentendre és Vidéke