2013. március 28., 11:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Rotary Club Szentendre pályázatot hirdet 9-12. osztályos, Szentendrén tanuló diákok számára. A pályázta nyertese, a „2013. évi Szentendrei Rotary Ösztöndíjas” 100 000 Ft támogatásban részesül, amelyet a maga választott konkrét tanulmányok – szakmai vagy tanulmányi utak – költségeire, illetve a tanulmányokhoz szükséges eszközök beszerezésére fordíthat. A pályázaton a további kilenc legjobb pályázatot benyújtó diák elismerésben és díjazásban részesül.
A pályázat célja: valamely területen tehetséges diákok további fejlődésének elősegítése.
Kik vehetnek részt a pályázaton? Szentendrén tanuló 9-12. osztályos diákok, legalább jó rendű tanulók, legalább egy tárgyból – tanári vélemény szerint – kiemelkedő, dicséretes, esetleg országos versenyeken jó helyezést elérő diákok, vagy valamilyen tudományágban, művészeti területen, illetve sportágban átlagon felüli teljesítményre képes, vagy képességekkel rendelkező tanulók. (Rotary tagok és más támogatók gyermekei, hozzátartozói nem pályázhatnak!)
Hogyan lehet pályázni? A pályázat két részből áll: 1. írásos pályázat 2. a tíz legjobbnak ítélt pályázó beszélgetésen vesz részt.
Az írásos pályázat benyújtási határideje: április 22.
A részéletes pályázati feltételek megtalálhatók a www.facebook.com/rotary.club.szentendre oldalon, valamint a támogató középiskolák koordináló tanárainál. A pályázatot segíti a szentendrei Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Református Gimnázium. Az ünnepélyes díjátadásra június közepén kerül sor az Elevenkertben.
A Szentendrei Rotary Tanulmányi Ösztöndíj Évkönyvébe bekerül a szóbeli beszélgetésen résztvevő legjobb tíz pályázó, illetve a támogató iskolák mindegyikéből az adott iskolában a legtöbb segítséget nyújtó pedagógus neve. „Szentendrei tehetséggondozó iskola 2013. évben” címet kap és oklevél elismerésben részesül az az iskola, amelyik a legtöbb pályázót indítja.
Az ösztöndíjat könyvutalvánnyal támogatja: Alexandra Kiadó

Rotary Club Szentendre