2015. január 22., 23:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Páratlan sikerrel zárt a szentendrei művészek kiállítása

25 éve omlott le a berlini fal és 25 éves a német testvérvárosi kapcsolat a Baden Württembergben lévő Wertheimmal. Ebből az alkalomból kaptak meghívást a szentendrei művészek az előkelő Várnegyedben újonnan nyíló, „Johannes Schwab Galéria” avatása alkalmából rendezett kiállításra.

A galéria sokak meglepetésére zsúfolásig megtelt a művészetet szerető közönséggel. „Alig tudok megszólalni, teljesen ámulatba ejt a látvány”, mondta köszöntőjében Stefan Mikulicz, a város főpolgármestere, aki egyben a kiállítás fővédnöke is volt. Hasonlóan elismerően nyilatkozott az épület jelenlévő tulajdonosa, Elisabeth Löwenstein-Wertheim-Freudenberg hercegnő is. A magyar résztvevők átadták Verseghi-Nagy Miklós Szentendre polgármesterének üdvözletét, és fölolvasták Gyürk Dorottya alpolgármester asszony köszöntő levelét. A megnyitón jelen volt még a művészek, városvezetők, politikusok mellett Professzor Dr. Stefan Gläser, Wertheim volt főpolgármestere is.

„A művészeink a legjobb követei városainknak”, zárta megnyitó beszédét Dr. Norbert Stallkamp, és köszönetet mondott még a szervezésért Evi Petzoldnak és Johannes Schwabnak.

A fotón látható: Elisabeth Löwenstein-Wertheim-Freudenberg hercegnő, Dr. Norbert Stallkamp, Regős István, Johannes Schwab, Regős Anna, főpolgármester Stefan Mikulicz, Szakács Dagmár, Szakács Imre, Evi Petzold és Lucy Weber.