2022. október 10., 09:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szentendrei középiskolákat képviselő csapatok október 7-én mérhették össze a város gasztronómiai örökségével kapcsolatos tudásukat. Az önkormányzat szervezésében megvalósuló városvetélkedő egy időben, de több helyszínen zajlott.

A csapatok reggel 9:00 órától a Városi Vendégházban gyülekeztek, majd az eligazítás után egymást váltva végigjárták az állomáshelyeket. A gyerekek a Tourinform irodában rózsavizes limonádét keverhettek, míg a Görög Kancsóban a felkínált hozzávalókból kellett előállítaniuk az eredeti görög salátát. A Kafana Kávézóban a gibanica nevű szerb édességet kóstolhatták meg, majd a Vendégház udvarán a tócsni sütését tanulhatták meg. Ugyanitt, a fogadóteremben kóstolással és a fűszerek meghatározásával kerülhettek közelebb a résztvevők a Szentendrén élő nemzetiségek gasztronómiai örökségéhez.

A városvetélkedőn a Református Gimnázium, a Ferences Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, a Petzelt József Technikum és Szakképzőiskola vett részt, a győztes a Móricz Zsigmond Gimnázium lett.

A verseny támogatásáért köszönet a Kafana Kávézónak, a Görög Kancsó Étteremnek és a Tourinformnak. E mellett Vanyák Gábornét is köszönet illeti a rendezvény megvalósításához nyújtott segítségéért.