2014. október 7., 11:07
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Vizes Nyolcas Uszoda lesz az otthona Szentendrei Városi Sportegyesület új szakosztályának. A magyar válogatott két klasszisa segít majd „utat mutatni”.

Kósz Zoltánt fedeztük fel először a szentendrei Vizes Nyolcas Uszodában hétfőn késő délután. Nem véletlen, a Petőváry Zsolttal alakított KÓPÉ-ÚVSE pólósainak ugyanis Leányfalu mellett ebben az uszodában vannak foglalkozásai.

Később aztán a medence mellett köszönthettük Szivós Mártont, Hosnyánszky Norbertet, Erdélyi Balázst, Hárai Balázst, de ott volt a sajtóeseményen Merész András és Gergely István is. Az említett úriemberek közül az első kettő nem bújhatott el a kamerák mögé (a vízbe csobbanás előtt), nekik ott kellett ülni a sajtótájékoztatón a pulpituson. Szerepük van ugyanis a helyi vízilabda-szakosztály megalakulásában. Merthogy a Szentendrei Városi Sportegyesület pólószakosztályának indulásáról köttetett megállapodás, a szövetség támogatásával (is).

A klub nem hirtelen akar nagy babérokra törni, hanem folyamatosan bővítené pólós növendékeinek körét. Az új szakosztály utánpótlás-nevelő műhelyként kezdi, és évekig így is folytatná a munkát.

Nemcsik Balázs, az MVLSZ főtitkára üdvözölte a szentendrei törekvéseket:

„Azt már régóta tudjuk, hogy ez az uszoda a vízilabda szolgálatában is áll, a férfiválogatott például az Európa-bajnokság alatt itt készült fel minden egyes mérkőzésre. Most pedig nagyok a tervek a városban, és a szövetség minden olyan kezdeményezésnek örül, ami arról szól, hogy egy közösség lépne egyet előre, ráadásul még több gyermek, még több fiatal bevonásával. Az, hogy ez a terv szakmailag sikeresen valósuljon meg, arra garancia Szivós Márton és Hosnyánszky Norbert személye.”

S hogy jön a képbe Szivós Marci és Hosnyánszky Norbi? Nos, ők is „ránéznek majd olykor” a Vizes Nyolcas Uszodában történtekre, hiszen aktívan részt vesznek a toborzásban és a szakmai munka kialakításában.

„Nagyon megtisztelő, hogy ránk gondoltak az új szakosztály megalakulásakor.Remélem, hogy meg fogunk felelni az elvárásoknak. Rengeteg ötletünk van, amit szeretnénk megvalósítani. A fő célunk az, hogy sok egészséges gyereket neveljünk. S ha ebből a sok gyerekből tudunk nevelni az ob I.-nek és a magyar válogatottnak, akkor az külön öröm lesz” – mondta Szivós Márton.

Hosnyánszky Norbert a sajtótájékoztatón így egészítette ki Marcit: „Nagyon megtisztelő, hogy képviselhetjük Szentendrét. Nem volt nehéz döntés, hogy igent mondtunk, hiszen jövőbe mutató tervet tettek elénk, amely a magyar sportnak és a vízilabdának is nagyon jó. Reméljük, hogy működni fog ez a nagyon jó társaság, és hasznosak leszünk Marcival ketten.”

(Később elárulta – a videóban ez hallható -, hogy a fő feladat továbbra is a vízilabdázás számukra a ZF-Egerben, de iskolákba járnak majd toborozni, majd kiválasztják az szakmai igazgatót, akinek utat mutatnak majd a jövőben.)

A hivatalos menetrend végeztével a szentendrei öregfiúk játszottak rövid gálameccset a magyar válogatott jelen lévő játékosaival, a mérkőzést Merész András fújta. Ezután pedig nagyjából 50 gyerek ugrott a vízbe (a szentendreiek és a „kópésok”), ők küzdöttek a válogatottjaink ellen, mindenki ott szívta Gergely Istvánék vérét, ahol csak tudta – a kismeccs három gólig ment.

Több tucat gyerek a vízben, a látvány mindenesetre így elsőre biztató volt a szentendrei Vizes Nyolcas Uszodában. A folytatás már a helyieken múlik.

Fotó: Dobos Sándor
Forrás: waterpolo.hu