2022. augusztus 16., 14:48
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A nyárbúcsúztató Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva hétvége minden évben a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával megvalósuló rendezvény. A fesztivállal egy időben a Szentendrei Jazz-és Bornapok alkalmából a Dunakorzó Borkorzóvá alakul, ahol a jazzkedvelők is találnak programot.

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében, augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet tölti meg a belvárost. A műfajilag és tematikailag sokszínű kínálatban megtalálhatók koncertek, gyerekprogramok („Replacc” a Fő téren, KisMesterek kézműves foglalkozás), esti fényfestés, GastroArt, társasjátékozás, az erre az alkalomra készült tárlatok, kiállításmegnyitók, térzenei előadások, a közkedvelt templomdombi közösségi festés és gumikacsa-úsztató verseny. A fesztiválra a Ferenczy Múzeumi Centrum sokszínű kulturális programmal, a P’Art Mozi bőséges filmkínálattal, a Szentendrei Teátrum kulturális előadással, a Tourinform Iroda tematikus városi sétákkal és a Dunaparti Művelődési Ház is színvonalas eseményekkel készül.

A rendezvény ingyenes, egyes programjai belépőjeggyel látogathatók. Részletes programleírás a SZÉN weboldalán, illetve a fesztivál programfüzetében található.

„Augusztus utolsó hétvégéjén rendezzük meg, immár tizenhetedik alkalommal a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált. A nagyobb közönség befogadására alkalmas Dunakorzó mellett a Fő téren, a Dunaparti Művelődési Ház udvarán és a Templomdombon is színvonalas, minden korosztály számára vonzó programokkal várjuk Önöket és a városunkba látogató vendégeinket. Folytatódik a „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat, melynek keretében lokálpatrióta vállalkozók, művészek, civil szervezetek a jazzkoncertektől a gasztronómiai bemutatókon, a workshopokon és beszélgetéseken át sokféle eseményt kínálnak.
A Fő teret és a Bogdányi utca egy részét fényfestéssel ismét színes ruhába öltöztetjük; és természetesen lesz közösségi festés is, hagyományos helyszínén, a páratlan panorámát nyújtó Templomdombon.
A gasztronómiai kínálatot helyi éttermesek, kézműves sajtkészítők színesítik. A Dunakorzón ismét igazi borfesztivál hangulat lesz, országosan ismert borászatok, pálinkafőzdék képviselői emelik a rendezvény szakmai színvonalát.
Éljünk a lehetőséggel, találkozzunk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon és a Borkorzón, amely idén is sok-sok élményt ígér, új ismerősöket, akár barátságokat tartogat a résztvevők számára.–Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere

Augusztus 26. és 28. között, a XVII. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivállal egy időben lesz a Szentendrei Jazz- és Bornapok – Borkorzó néven, visszanyúlva a két rendezvény közös gyökeréhez. A „fesztivál a fesztiválban” koncepció sokszínűbb programok lebonyolítására ad lehetőséget, szélesebb közönséget vonzva városunkba.

A helyszínen a sajtok, finomságok és főleg a borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra borkorzóvá is alakul, ahol az Epermester Pincészet, a Cuvée Szentendre, a Mokos Pincészet, a Rustica Borműhely Szentendre, a Streit Zagonyi Borszászat Villány, a Hilltop Borok és Anenoma Pálinkák, a Nemes Nedűk Borszaküzlet, A Sonkás, az Espák Hercegkút, a Vitéz Kürtös, a Tűzkő birtok, a Sajtvilág, a Lajos-Király Manufaktura, a Kecze&Hady Kézműves Pince, a Mészáros Pál Borház és Pince, a Recas Winery Erdély, a Frittmann Borászat, a Thummerer Pince, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Royal Tokaji Borásza, a Pátzay Borbirtok és Márton és Lányai Pálinka és a Holdvölgy különlegességeit kóstolhatják meg.

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál kiemelt támogatója az OTP Bank.