2023. szeptember 28., 11:23

A leégett áruház romjainak régen várt bontását várhatóan október 5-én, csütörtökön kezdi meg a SPAR kivitelezője.  Október 2-án, hétfőn részlegesen lezárják a murvázott parkoló déli részét. A lezárásra az új áruház építését megelőző régészeti munkálatok előkészítése és az építkezés alatti átmeneti parkolási rend kialakítása érdekében van szükség.

A SPAR projektstábjának tagjaival tartott szerdai egyeztetésen elhangzott legfontosabb információ, hogy a 2021 tavaszán leégett áruház romjainak régen várt bontását várhatóan október 5-én, csütörtökön kezdi meg a SPAR kivitelezője.

Október 2-án, hétfőn három napra a murvás parkoló déli részét, majd az északit zárják le. Az önkormányzat a beruházóval együttműködve arra törekszik, hogy a szentendreiek P+R parkolási igényeit az építkezés ideje alatt változatlan kapacitással biztosítsa. Kérjük, hogy a helyszínen kihelyezésre kerülő jelzések és szalagozások figyelembevételével hagyják szabadon a lezárt területeket. Köszönjük, hogy ezzel is segítik a beruházás zökkentőmentes megvalósulását.

Az önkormányzat érdeklődésére a beruházó képviselői megerősítették, hogy az épület megmaradt romjai veszélyes anyagot nem tartalmaznak. Továbbá biztosították az önkormányzatot arról, hogy a bontás során a szállópor minimalizálása érdekében locsolni fognak az érintett területen. Az elbontott törmeléket a lehető legrövidebb útvonalon – a Vasúti villasoron át a 11-es úton keresztül – szállítják el a városból.

Az új áruház a hozzátartozó parkolókkal a régitől mintegy száz méterre, a jelenlegi murvás parkoló területén áll majd, és a tervek szerint 2024 végéig elkészül. Az új SPAR parkolóinak megnyitása után a régi helyén az ideiglenes parkoló megszűnik, és ezt a területet parkosítja a beruházó.

Az előzményekről és a városrész megújításának aktuális fejleményeiről minden érdeklődő részletesen tájékozódhat aloldalunkon