2023. április 28., 20:49

Az áprilisi testületi ülésen a képviselők egyhangúlag támogatták, hogy az önkormányzat Támogatói nyilatkozatot tegyen annak érdekében, hogy a Spar projekt mielőbb megkapja az úgynevezett „plázabizottság” hozzájárulását, mert az építési engedély kiadása is ettől függ. A testület tudomásul vette a projekt előrehaladásáról szóló tájékoztatót is.

A képviselők mindegyike egyetértett abban, hogy a leégett Spar áruház újjáépítéséhez szükséges plázaengedély kiadásának ügyében a polgármester eljárjon, egyúttal felhatalmazta, hogy a képviselő-testület támogató véleményét eljuttassa a Spar Magyarország Kft.-hez, hogy az fel tudja használni az engedélyezési eljárásban. Fülöp Zsolt egyúttal tájékoztatta a képviselőket, hogy online petíció indítását is tervezi, hogy a kérelemhez csatlakozhasson minden szentendrei polgár csakúgy, mint a járásban élők.

A Spar beruházáshoz kapcsolódóan egy Vasúti villasoron található ingatlan kisajátításáról 14 igen szavazattal döntöttek a képviselők.

A Spar beruházás előrehaladásáról tájékoztató is készült. Erről Fülöp Zsolt elmondta, a beruházó tájékoztatása szerint a tervezés utolsó szakaszában járnak, folyamatban van a szakhatóságtól az összes engedély beszerzése, illetve hogy elképzelésük szerint augusztusra várhatóan meglesznek a kiviteli tervek, és reményeik szerint a plázaengedélyt is megkapják a plázabizottságtól. Így szeptemberben a régi épület bontásával elkezdődhetnek a munkálatok a területen.