2017. június 7., 17:42
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idősképzési konferenciát rendeztek a Városháza dísztermében 2017. május 31-én az idén immár ötödik éve sikerrel működő szeniorképzések kapcsán. Az Aranykor Központ színvonalas szakmai előadásokkal ünnepelte az elmúlt tíz félévet, mely alatt a Zsigmond Király Egyetem és a szentendrei önkormányzat támogatásával félévenként több mint 150 szenior tanulót oktattak városunkban. A konferenciát Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Dr. Vitályos Eszter államtitkár és Dr. Szatmári Péter rektor nyitották meg.

Az Aranykor Központ nem csak a város, de a térség egyik legfontosabb intézményévé vált. Egy olyan kiváló intézménnyé, amely elképesztően hatékony közösségformáló erővel bír. A megszerzett tudáson kívül ugyanis legalább ilyen fontos, hogy emberi kapcsolatok alakultak ki, barátságok, baráti körök jöttek létre, amelynek tagjai már az intézmény kapuin kívül is tartják a kapcsolatot. Ez pedig azt is jelenti, hogy az Aranykor Központhoz tartozó közösség, messze túllépve az eredeti alapítói gondolatokon, már igazi véleményformáló erő a városban és a térségben” – hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Vitályos Eszter államtitkár.

Az Aranykor Központ vezetője, Dr. Jászberényi József szervezőmunkája és a tanári és szervezői csapat munkája révén minden félévben bővül a képzési paletta, egyre többen kapcsolódnak a programokba, nemcsak Szentendréről, hanem a térségből is.

Idén nyáron a kurzusok helyszíne tovább szépül a Dunakorzó 18. szám alatt: az első emeleten az Aranykor Központ tornaterme linóleumborítást kap, illetve a középső teremben klubszobát alakítanak ki. Az előadások szeptember végén, a kurzusok október elején újra elkezdődnek, jelentkezni már augusztus végétől lehet a programokra.

Dr. Jászberényi József a konferencián köszönetet mondott városunk vezetésének, hogy mindenben a program mögött állnak, hiszen a képzésekben olyan véleményformáló szenior értelmiségiek vesznek részt, akiknek a gondolatai, nézetei a város széles közönsége és közössége számára fontosak.

Részletes programok: http://korkozpont.szentendre.hu

Fotók forrása: Dr. Vitályos Eszter Facebook-oldala