2016. február 8., 13:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesülete ebben az évben Salon de Provence-ba, franciaországi testvérvárosunkba szervez utazást.

Időpont: július 2. szombat – július 8. péntek, 7 nap/6 éjszaka
Elhelyezés: szállodában (**/***)
Utazás: autóbusszal
Útvonal: Szentendre – Mestre / Velence– Monte Carlo – Salon de Provence – Milano – Szentendre
Szállás: 1 éjszaka Mestre, 4 éjszaka Salon de Provence, 1 éjszaka Milano környékén
Részvételi díj: 45 fő esetén 120.000 Ft/fő (19 fő esetén 150.000 Ft)

Biztosítás: mindenkin saját magának köti meg. Az ár tartalmazza: az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, 1 közös vacsorát  Salon de Provence-ban a testvérvárosban,  és az idegenvezetés költségeit.

Részletes program

Július 2. szombat 1. nap: indulás reggel 6.00 órakor a Paprikabíró utcai nagyparkolóból. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Érkezés az olaszországi Mestrebe a délutáni órában, szállás elfoglalása után Velence megtekintése, vagy Veronába, szállás elfoglalása után séta a városban.

Július 3. vasárnap 2. nap: reggeli után továbbutazás Mestre-ből, érkezés Monacoba a délutáni órákban. Itt megcsodáljuk a hercegi palotát és az innen nyíló felejthetetlen kilátást a kikötőre, buszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán, majd továbbutazás testvérvárosunkba, Salon de Provence-ba, szállás elfoglalása.

Július 4. hétfő 3. nap: reggeli után Salon de Provence nevezetességeinek megtekintése: L’Hôtel de Ville (Városháza), Maison de Nostradamus (Nostradamus Ház), Château de l’Empéri (Szent Birodalom várkastélya), Eglise St.-Laurent (Szent Lőrinc templom), délután szabad program, este közös vacsora.

Július 5. kedd 4. nap: Reggel Avignon-ba utazunk, ahol megtekintjük a Pápák palotáját és a Szent Bénézet csonka hidat. Utunk következő állomása Fontaine de Vaucluse település, ahol a sziklafalból egy forrás tör a felszínre. Innen utunkat Petit Lubéronba folytatjuk (Lubéron-nak a hegységet nevezik) és megtekintjük jellegzetes, festői provence-i falvakat: Ménerbes-et, Bonnieux-öt, majd busszal átkelünk a Lubéron hegységen, és megállunk Lourmarin-ben, hogy megcsodáljuk kastélyát. Innen az esti órákban visszatérünk Salon de Provence-ba.

Július 6. szerda 5. nap: reggel Les Baux de Provence érintésével Arles-ba utazunk, ahol megtekintjük az Arénát, a római színházat, majd kirándulást teszünk a „Van Gogh hídhoz” (Pont de Langlois), innen utunkat a Camargue-i Nemzeti Parkon keresztül Aigues-Mortes-ba folytatjuk. A település középkori városfaláról és só lepárlóiról nevezetes. Innen az esti órákban visszatérünk Salon de Provence-ba.

Július 7. csütörtök 6. nap: reggel elindulunk a pár kilométerre levő La Barben kastélyba, majd utunkat az A8-as autópályán folytatjuk a Côte d’Azur felé. A francia riviérát elhagyva Milánó irányába fordulunk. Délután séta Milánó belvárosában, dóm megtekintése. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Milano környékén.

Július 8. péntek 7. nap: reggeli után hazaindulunk. Érkezés a késő esti órákban.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről

Monaco Hercegi palota: 9 EUR, Monaco, kötelező regisztrációs adó és behajtási díj: 10 EUR

Avignon Pápák Palotája és Bénézet híd: 14 EUR, Arles St.Trophime templom  6 EUR

Arles Amfiteátrum 6 EUR, La Barben kastély: 10 EUR, egyszerű vacsorák 20 EUR

 

Érdeklődni lehet: 06-20-342-77-05. Jelentkezni 40 000 Ft előleggel lehet. A fennmaradó összeget két részletben május 1 jéig és június 1-jéig kell befizetni.