2018. március 12., 16:28
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Március 8-én rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület a Pap-szigeten történő vízisport célú fejlesztés témájában. A rendkívüli ülés összehívását az indokolta, hogy ha a március 22-i rendes ülés előtt megtörténik a döntéshozatal, akkor a tervezett fejlesztés még ebben a hónapban kormánydöntésre előterjesztésre kerülhet, mint kiemelt kormányzati beruházás.

Az önkormányzat által kiírt Pap-sziget hasznosítási pályázatra egy – érvényes – ajánlat érkezett a Kópé-sziget Vízilabda Akadémia NKft-től. A képviselő-testület elfogadta a pályázat eredményét, és úgy határozott, hogy a pályázóval haszonbérleti szerződést köt az önkormányzat tulajdonát képező ingatlanok 15+5 éves időtartamra történő hasznosítására.

A tervek szerint a vízisport célú fejlesztés két ütemben valósul meg: az első ütemet képezi a kormányzati támogatással a közeljövőben megvalósuló beruházás, míg a második ütemet a Kft. és az önkormányzattal közös fejlesztése. Az egykori strandot ellátó hidegvizes kút, valamint a hévízkút jelenleg nem üzemel. A kutak üzembe állítása, a vízellátás hiányzó elemeinek megtervezése és kiépítése, továbbá a kutak üzemeltetése is a fejlesztő feladatát képezné a javaslat szerint, így egy kézbe kerül a fejlesztési terület és a fejlesztés megvalósításához, fenntartásához szükséges infrastruktúra.