2021. február 12., 15:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az időjárás-előrejelzések szerint extrém hidegre számíthatunk a napokban Szentendrén és környékén. A közelgő hideg időjárás nagyon sok veszélyt rejt magában, ezért nagyon fontos, hogy most fokozottan figyeljünk a körülöttünk élőkre.

Fordítsunk a szokottnál is nagyobb figyelmet az idős, egyedül élő emberekre, azokra a családokra, akik nem tudtak megfelelően gondoskodni a téli tüzelőről, azokra, akik a nagy hidegben nem tudják megoldani az orvosságuk, mindennapi élelmiszereik beszerzését.

A fedél nélkül élő emberek különösen veszélyeztetettek ebben az időszakban, a korlátozások miatt este 8 után sokkal kevesebb járókelő van az utcákon, így ezen a télen kisebb az esély, hogy valaki időben segítséget tudjon hívni. Ha az utcán közlekedve láthatóan segítségre szoruló hajléktalan emberrel találkozunk, akivel lehet kommunikálni, a legfontosabb, hogy hívjuk a regionális diszpécserszolgálatot!
Az alábbi telefonszámokon kérhetnek segítséget, tehetnek bejelentést, ha segítségre szoruló emberrel találkoznak:

Budapesten és Pest megyében a Közép-magyarországi Regionális Diszpécser Szolgálat éjjel-nappal fogadja a bejelentéseket a 06 1 338 4186-os telefonszámon

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény éjjel-nappal hívható krízistelefonszáma: +36 20 3640827

A nagy hidegben a kóbor és a szabadban tartott állatok is fáznak, rájuk is figyeljünk, hogy az időjárási viszonyoknak megfelelő gondoskodást kapjanak. Amennyiben valaki közterületen talál a hideg idő miatt veszélyeztetett állatot, hívhatja a gyepmestert az alábbi telefonszámon:  +36 20 931 6948