2012. október 2., 23:10
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október 2-án szakaszos útlezárásokkal megkezdték a Lázár cár tér és a Péter Pál utca közti szakaszon annak az öt  életveszélyes fának a kivágását, melyek közül egy már az augusztus eleji viharban kidőlt. A kivágásra kerülő fák állapota az elmúlt években folyamatosan romlott, szakértők szerint bármikor balesetet okozhatnak, ezért eltávolításuk feltétlenül szükséges volt.

Öröm az ürömben, hogy a Dunakorzó gátépítés kapcsán kivágott fákat feldolgozás után rászoruló családok kapják, megkönnyítve a téli tüzelést. Ezek mellett természetesen nem lesz kopár a Duna-part. A gátépítést követően több mint 80 fát fognak telepíteni a tereprendezési munkák során, így zöldebb, szebb, élhetőbb környezet   alakul majd ki.

Ahogyan azt Önök is láthatják az építkezés megkönnyítésére, valamint a lakók nyugalmának biztosítására szolgál a töltés mögött épült szervizút. A mögötte található cserjés terület kiirtása törvényi előírás volt, ugyanis az árterületen található növényzet – ahogy a korábbi töltésbe nőtt fák – nagyban hozzájárultak a szivárgáshoz, így csökkentetve a védképességet, fokozva az árvízveszélyt.

Forrás: www.szentende1000ev.hu városfejlesztési honlap
Fotók: www.szentendreifotok.hu

[fbphotos id=442045199175157]