2020. december 2., 16:22
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Több mint száz adag ételt ajánlott fel a Városi Szolgáltató a Gondozási Központnak hétfőn, miután kiderült, hogy COVID-fertőzöttség miatt digitális oktatást rendeltek el a Rákóczi iskola minden tagozatának. Az alsósoknak megrendelt tízórai és uzsonna került így a Hajléktalanszállóra és az idősek étkeztetésére.

Digitális tanrendet vezettek be a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium valamennyi tagozatán november 30-ától, miután az intézmény több dolgozója és diákja bizonyítottan koronavírussal fertőződött.

A felsősök már november 25-től digitális oktatásra álltak át, mert az előző napi tesztelésen 48 dolgozó közül nyolcnak pozitív lett a tesztje, ők pedig az előző napokban érintkeztek a felsős tanulókkal. Az intézmény vezetője ezért kérvényezte a fenntartónál a tíz napos digitális oktatás elrendelését. November 30-ától azonban már az egész intézményre kiterjesztették a digitális oktatást, mert alsó tagozatosok között is találtak COVID-fertőzötteket.

Az alsósok korábban megrendelt étkezéséből csak az ebédet lehetett lemondani, annak árát visszakapják a szülők, a tízórai és az uzsonna, több mint száz-száz adag azonban megmaradt volna. A Városi Szolgáltató étkezési divíziója ezt az ételt ajánlotta fel a Gondozási Központnak, ahol örömmel fogadták.

Az iskola 660 diákja közül az elmúlt időszakban heten fertőződtek meg bizonyítottan a koronavírussal. A legutóbbi adatok szerint a felsősöknek december 4-ig, az alsósok számára december 7-ig tart a digitális oktatás.