Események betöltése

Yorgos Tzortzoglou: Hommage – message à Kurtág György | Kiállítás

2022. 09. 25. - 2022. 10. 30.

850Ft – 1700Ft
Leírás

A Ferenczy Múzeumi Centrum tárlatán: Hommage – message à Kurtág György című kiállítása tekinthető meg.

Részlet a kiállítás meghívójából:
„Yorgosz összetett személyisége a szentendrei művészetnek – fest, fotózik, mindemellett a Vízöntő, Kolinda, Gépfolklór, Barbaro, most pedig a Balkán Fanatik meghatározó tagja.
Yorgosz mondhatnánk kissé patetikusan, lényegében a beavatott odüsszeuszi ember, aki a technikai csábítás szirénjei közt hajózott ki a kreativitás tengerére. A zene/képi lejegyzés konvenciói régóta lehetővé teszik tér-zene-(meg)tapasztalás kvázi poétikai lehetőségeinek kiaknázását: ez hagyományosan is megtörténhet, mégpedig a notáción, a konvencionális jelrendszeren belül.
A kvázi notáció(szerű)megközelítést és a zenei grafikát mert nem hagyhatjuk figyelmen kívül a zene keletkezését és fejlődését, az emberi beszéd, festőigesztus stb. és írás kialakulását, mint az emberi gondolatok közvetítésére, maradandó megőrzésére irányuló törekvést.
Kurtág és Yorgosz együtt harmonikusan hajózik ezen a kiállításon.”

A kiállítás kurátora: Prosek Zoltán

A tárlat csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Szentendrei Képtár, IKON kiállítótér

Fő tér 2-5.
Szentendre,