Események betöltése

Vincze Ottó – Kifutó modellek / Képzőművészeti kiállítás

2022. 04. 10. - 2022. 07. 17.

Leírás

Vincze Ottó tevékenységének vezérműfaja ma a térinstalláció, de a grafika és a videó műfajában is dolgozik. A Munkácsy-díjas képzőművész Kifutó modellek című kiállításán szerepet kap a 90-es években újra felfedezett anyai örökség, a szabás/varrás eszközei,  a divatrajzok elegánsan egyszerű, abszurd, talányos helyzetbe hozott figurái.

A szigorú esztétikai rendszerbe foglalt képi installációi és a térben megjelenő felnagyított varróeszközei eljátszanak a léptékekkel – a térbeliség kihívásaira válaszul. Így az environmentek és grafikák együtteseiben úgy jelenik meg a művész, mint egy különös gyűjtő, aki maga is örömét leli az enigmatikus ábrák, konstrukciók kigondolásában.
A művész komplex esztétikai rendszerben gondolkodik, ami a mondriani, malevicsi humán alapú konstruktív-szürrealista festészethez és a városának „motívumközpontú” spirituális hagyományaihoz kapcsolódik.

A képgalériában balról jobbra Vincze Ottó alkotásai – Szívügyek racionalizálása, Alterego, A megszokás zárt eleganciája – láthatók:

A kiállításhoz kapcsolódó brosúra megtekinthető ITT.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

SZENTENDREI KÉPTÁR

Fő tér 2-5.