Események betöltése

Térzene

2020. 03. 27.. 15:00 - 16:00

Leírás

március 27. péntek 15:00

Posta előtti tér

 

TÉRZENE

 

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia  Pro Urbe díjas zenekara, a Tapolcai Kiképzőbázis diszlokációjat követően, 2005 november elsején alakult felsőfokú végzettségű művészekből.

A zenekar fő feladatának tekinti a magyar fúvószene népszerűsítését, hagyományainak ápolását, amelynek eredményeként számos miniszteri és államtitkári elismerés birtokosa.

A zenekar sokrétűségét mutatja, hogy a klasszikus értelemben vett fúvószenén kívül más műfaj jeles képviselője is egyben. A zenekar hangszerösszetételének és összeállításának köszönhetően, 2009 óta ABS Big Band néven a műfaj jeles képviselője. A műfaj ez idáig nagy sikert aratott és arat a mindig hálás közönség körében. Számos alkalommal hallhatták a műfaj kedvelői a zenekart különböző civil rendezvényeken, koncerteken egyaránt.

Repertoárjukban a 30-as évek Swing korszakának slágerei éppúgy fellelhetőek, mint napjaink örökzöld slágerei. A zenekar karmestere Rixer Krisztián őrnagy, helyettese Tamáska-Varga Eörs százados és Grünvald László hadnagy.