Események betöltése

Tarsoly zenekar koncert

július 16.. 20:00

Leírás

A július 16-i gyertyaúsztatás előtt a Tarsoly zenekar ad koncertet a Dunaparti Művelődési Ház udvarán.

A Tarsoly zenekar 2010-ben alakult, tagjai 30 év körüli fiatalok. A csapat néhány tagja Galga menti származása révén lett a zenekar kiindulópontja, emellett a magyar
nyelvterület minden szegmense megjelenik dalaikban.
Megalakulásuk évében különdíjat kaptak a tápiószentmártoni népzenei versenyen és Nívó-díjat Bonyhádon. 2011-ben a Folkbeats népzenei Tehetségkutatón 50 nevezett együttes közül kapták meg a 4. díjat. 2011-ben adták ki első lemezünket, Szombaton este címmel.
2012-13-ban közreműködtek a Magyar Állami Népi Együttes vendégjátékain, 2012-ben az Avalon Waterways csapatával dolgoztak együtt, amely új arculatot adott az együttesnek. 2013-ban a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő középdöntős zenekara volt. Az évek során a Szilas, a Forrás Néptáncegyüttesekkel dolgoztak és
szereztek kiváló minősülést. 2015-ben működtek együtt első alkalommal a Bartina Néptáncegyüttessel, akikkel több ízben képviselték már hazánkat Európán innen és túl.
2016-ban zenei Nívó díjban részesültek, 2017-ben adták ki a Patakparton című lemezüket és vendégfellépői lettek a Fitos Dezső Társulatnak. 2018-tól Magyarország szóló tánc és koreográfia versenyeinek rendszeres kísérői és az EFOTT Fesztivál, Muzsika Szigete házigazda népzenei együttese. 2018-ban új lemezük jelent meg, amelyet Kunos Tamás rendezett és a Fölszállott a páva elődöntős zenekara volt. 2019-ben jelent meg Nyírség népzenéje című lemezük, amely első tánctanításhoz készült anyaguk.

A koncertre a belépés ingyenes.

Dunaparti Művelődési Ház udvara

Dunakorzó 18.
Szentendre,