Események betöltése

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva / Ladánybene 27 koncert

augusztus 28.. 20:30 - 22:00

Leírás

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál keretében, a reggae szolgálatában ad ingyenes koncertet a Ladánybene 27 (LB27) zenekar a Dunakorzón (Borkorzó) felállított nagyszínpadon.

A Ladánybene 27 zenekar 1991 óta 13 albumot adott ki és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), az első magyar dub album (2002 – Links to Babylon), az első hazai riddim albumok (2007 – JudgeDay, 2009 – Color Dem feat. King Yellowman) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 – Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae ünnep (Reggae Camp) megteremtése.
Pályafutásuk során számos világsztárral léptek fel közös színpadon, vagy közös műsorban, mint például Carlos Santana, The Wailers, King Yellowman.
A Ladánybene 27 koncertjein egyszerre találkozhatunk a zenekar nagy slágereivel, az újabb dalokkal és standard reggae muzsikával, melynek lényege a reggae pozitív üzenete, a tisztelet, a szeretet és a béke.

A zenekar tagjai:
Bodnár Tibor – gitár
Bokó Zoltán – billentyű
Bolla Gábor – harsona
Chris Devil – szaxofon
Fűri Tamás (Lumbi) – billentyű
Hertelendi Anna – dob
Hertelendi Rasta István – basszusgitár
László M. Miksa – ének
Péter Zoltán – trombita

Esőhelyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterem (Pátriárka utca 7.)

Dunakorzó nagyszínpad – Borkorzó

Szentendre,