Események betöltése

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva / Konyha és Söndörgő koncert

augusztus 27.. 21:30

Leírás

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva (SZÉN) fesztivál  és a Szentendrei Jazz-és Bornapok program keretében mutatja be közös, Hazatérő koncertjét a Konyha és a Söndörgő zenekar.

Különleges pillanat, amikor egy-egy zenész hosszú idő után először játszik szülővárosában. Az augusztus 27-én színpadra kerülő produkció élőben először Szentendrén lesz látható-hallható ebben a formában.
Nem túlzó, hogy hazatérnek: a Konyha zenekar tagjainak 2/3-a, a Söndörgő 3/5-e Szentendrén nőtt fel és itt fogott először hangszert a kezébe. A két csapat tagjai – legalábbis a korban közel állók – a kilencvenes években mártóztak meg az akkor fantasztikusan pezsgő klub-életben, hallgatták egymást és másokat a Dalmát Pincében, a Barlangban, a Barcsay udvarban. Csaknem két évtizeddel később, 2021 végén egyesítették erőiket és a Road Movie projekt felkérésére közös dalban (Hazahaza) vallottak szerelmet közös szülővárosunknak.
A munkálatok annyira jó hangulatban zajlottak, hogy a két formáció elhatározta, hogy 2022 során adnak néhány közös koncertet is, ahol saját repertoárjaik egy-egy órás zanzái után közösen is színpadra lépnek és folytatják korlátok nélküli, mégis természetes kalandozásukat a zenei műfajok között: autentikus délszláv zenét kevernek rockkal, poppal, jazzel, funkkal – mindazon stílusokkal, amiken a zenekarok tagjai felnőttek.

A részvétel ingyenes.
Esőhelyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterem

Dunakorzó nagyszínpad – Borkorzó

Szentendre,