Események betöltése

Szentendre a konyhában főzőkurzus

2017. 09. 15.. 18:00 - 21:00

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

One event on 2017. 10. 13. at 18:00

One event on 2017. 11. 17. at 18:00

One event on 2017. 12. 15. at 18:00

Leírás
Szeptembertől induló kurzusainkon a város gasztronómiai történelmébe kóstolhatunk bele, amit a különböző itt élő népcsoportok erős egymásra hatása jellemez.
Számos nemzetiség szokása, gasztronómiája keveredett, nemesedett ugyanis szentendreivé az elmúlt három évszázad alatt. A kurzus során a tanfolyam alapjául szolgáló Szentendre a konyhában című szakácskönyv receptjeiből szemezgetünk és alkotunk ínycsiklandó fogásokat.
 
Menük:
Szeptember 15. péntek:
  • Juhtúrós gibanica
  • Fűszeres csicseriborsóleves
  • Apatini gyuvecs
  • Dalmát rafioli
Október 13. péntek:
  • Papule (babpüré)
  • Hússal, rizzsel töltött szőlőlevél
  • Bundába töltött ponty
  • Kolyivo
November 17. péntek:
  • Cicege
  • Fehérboros borsóleves
  • Pljeskavica pitával, joghurttal
  • Ízes gibanica (igaz, ez nincs benne a szakácskönyvben, ez a juhtúrós édes változata)
December 15. péntek:
  • Spenót rétes
  • Fűszeres csicseriborsóleves
  • Hússal, rizzsel töltött szőlőlevél
  • Karácsonyi gyümölcskenyér
  • Gurabi keksz
 
A kurzus ára: 8.990.- Ft /fő*
Jelentkezés: www.inyenchaz.hu
 
*A díj magába foglalja az alapanyagokat, az eszközök használatát, a maradék becsomagolását, korlátlan üdítő fogyasztást és 2 dl bort fejenként.
 
A kurzusok minimum 5 fő jelentkezése esetén indulnak.

Szentendre MA / 2014.05.06.