
Szentendre a konyhában főzőkurzus
2017. 09. 15.. 18:00 - 21:00
|Ismétlődő Esemény (Az összes)
One event on 2017. 10. 13. at 18:00
One event on 2017. 11. 17. at 18:00
One event on 2017. 12. 15. at 18:00
Leírás
Szeptembertől induló kurzusainkon a város gasztronómiai történelmébe kóstolhatunk bele, amit a különböző itt élő népcsoportok erős egymásra hatása jellemez.
Számos nemzetiség szokása, gasztronómiája keveredett, nemesedett ugyanis szentendreivé az elmúlt három évszázad alatt. A kurzus során a tanfolyam alapjául szolgáló Szentendre a konyhában című szakácskönyv receptjeiből szemezgetünk és alkotunk ínycsiklandó fogásokat.
Menük:
Szeptember 15. péntek:
- Juhtúrós gibanica
- Fűszeres csicseriborsóleves
- Apatini gyuvecs
- Dalmát rafioli
Október 13. péntek:
- Papule (babpüré)
- Hússal, rizzsel töltött szőlőlevél
- Bundába töltött ponty
- Kolyivo
November 17. péntek:
- Cicege
- Fehérboros borsóleves
- Pljeskavica pitával, joghurttal
- Ízes gibanica (igaz, ez nincs benne a szakácskönyvben, ez a juhtúrós édes változata)
December 15. péntek:
- Spenót rétes
- Fűszeres csicseriborsóleves
- Hússal, rizzsel töltött szőlőlevél
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Gurabi keksz
A kurzus ára: 8.990.- Ft /fő*
Jelentkezés: www.inyenchaz.hu
*A díj magába foglalja az alapanyagokat, az eszközök használatát, a maradék becsomagolását, korlátlan üdítő fogyasztást és 2 dl bort fejenként.
A kurzusok minimum 5 fő jelentkezése esetén indulnak.