Események betöltése

Szenior péntek – Művészetterápiás alkotóműhely az FMC-vel

2022. 09. 16.. 14:00 - 18:00

2000Ft
Leírás

Kalandos utazás Zám Mária művészet- és táncterapeutával  ötven év felettieknek a Ferenczy Múzeumi Centrummal, ezúttal Anna Mark Árnyékok és jelek című kiállításához kapcsolódóan.

Az alkotóműhelyben a művészetterápia módszereivel járnak utána azoknak a kérdéseknek, melyek a kiállítás kapcsán, a magunk életével összefüggésben megfogalmazódnak. Személyiségünk fejlődését vajon milyen tényezők alakították? Mi volt, ami segített az önmagunkra találásban? Önismeretünk útján gyakran visszatekintünk, figyeljük a jeleket, melyek elirányítanak vagy el-irányítanak ebben a kaotikus világban? Kellenek a jelek, kell a rendszer az életemben. Vajon figyelek a jelekre? Én alkotom a rendszert az életemben vagy készen kapom és fogadom? A műhely önismereti utat kínál fel ezen a délutánon a kérdések segítő megválaszolására.

Dr. Zám Mária eredeti szakmáját tekintve szociológus és történelem tanár, de évtizedek óta foglalkozik művészet- és táncterápiával. Az ELTE-n önismereti csoportokat vezetett, tanított a Gent-i Egyetemen, a Tűzmadár alapítványnál gyógyuló rákbetegeknek segített autentikus mozgásterápiával. Nyaranta művészeti táborokat tart az Őrségben.

Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta hitvallása, hogy minden emberben ott szunnyad a kreativitás, kortól függetlenül. A művészethez való kapcsolódásunk sokszor csak felszínes, külsődleges. A művészetterápia eszközeivel azonban közel tudunk kerülni saját érzéseinkhez, belső intuíciónkhoz. A műalkotások által figyelmünk saját belső alkotó energiáink felé tud fordulni. A világhoz való alkotó viszonyulás erősíti önbizalmunkat, pozitív életszemléletünket.

A 4 órás foglalkozás díja magában foglalja a belépőjegyet és az eszközök árát is.

A férőhelyek száma korlátozott, regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary