Események betöltése

Szenior péntek az FMC-vel

2022. 05. 13.. 14:00 - 18:00

2000Ft
Leírás

Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével indul májustól a havonta jelentkező, a szenior korosztályt megszólító művészetterápiás alkotói program az FMC-vel.

Kalandos utazás Zám Mária művészet- és táncterapeutával a művészetek városában. Az intézmény olyan, különleges atmoszférájú műhelysorozatot kínál, amelyben eltérő művészeti ágak találkoznak. A művészetterápiás foglalkozásokon a kiállítások megtekintése után a szabad alkotóenergiákra alapozva lehet rajzolni, festeni, irodalmi alkotásokat felfedezni, akár táncolni, vagy csak élvezni a zenét és az alkotás örömét. Az első foglalkozás állomása a Czóbel Múzeum Két Paletta. Modok Mária & Czóbel Béla című kiállítása.

Dr. Zám Mária eredeti szakmáját tekintve szociológus és történelem tanár, de évtizedek óta foglalkozik művészet- és táncterápiával. Az ELTE-n önismereti csoportokat vezetett, tanított a Gent-i Egyetemen, a Tűzmadár alapítványnál gyógyuló rákbetegeknek segített autentikus mozgásterápiával. Nyaranta művészeti táborokat tart az Őrségben.

Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta hitvallása, hogy minden emberben ott szunnyad a kreativitás, kortól függetlenül. A művészethez való kapcsolódásunk sokszor csak felszínes, külsődleges. A művészetterápia eszközeivel azonban közel tudunk kerülni saját érzéseinkhez, belső intuíciónkhoz. A műalkotások által figyelmünk saját belső alkotó energiáink felé tud fordulni. A világhoz való alkotó viszonyulás erősíti önbizalmunkat, pozitív életszemléletünket.

A 4 órás foglalkozás díja tartalmazza a belépőjegy árát és az eszközhasználatot.
A programra regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Czóbel Múzeum

Templom tér 1.
Szentendre, 2000 Magyarország