Események betöltése

Sickratman Intim Kártett @Barlang

2019. 08. 16.. 20:00 - 23:00

INGYENES
Leírás

Milyen zenét játszik az együttes?
Szövegerős zene. Erősen figyelni kell a többnyire sebesen továbbfutó mondatokra, vagyis lényegében arra, ami leginkább Sickratman (vagyis Paizs Miklós). Nagyrészt popszámok ezek, dallamosak, slágeresek, amilyeneket szívesen énekel az ember, de persze magát is kénytelen kiröhögni, ha azt dünnyögi, hogy „úgy lennék a te édes kis bikád”. Bármilyen jobb könnyűzenei válogatásba beleférnének, ha a szövegek egy része nem volna az öniróniáig eltúlzott, más részük meg zavarba ejtően személyes.
Hogyan jött létre a Sickratman Intim Kártett és milyen elképzelések szerint zenéltek?
Először volt (van) a rockband, ami annyira nem működött – öt ember nehezen mozog, a gitár miatt pedig nem volt érthető a szöveg – lett belőle duó. Mivel a világ folyton fejlődni akar, lett belőle trió is. Aztán a dobos magáratalált, de jött egy másik és közben berántottunk egy harmónikást is. Nem állok ellen az ilyen kihívásoknak. Nincsenek elképzelések – azt hiszem, az nem tesz jót semminek, ha előre elképzeled. Ott helyben kell megoldani, ami felmerül.

Tagok:
Paizs Miklós (Sickratman) – ének, fujara, orrsíp, metalofon
Kertész Endre – cello, esetleg vokál
Móser Ádám – harmónika
Szegő Dávid – dobok

A tagokról kicsit bővebben:
Paizs Miklós – Nyíregyházi születésű polihisztor. Volt már erdész, csapos, rádiós műsorvezető, gondnok, színész, író, régész és villanyszerelő is. Tagja a Korai Öröm-nek és a Budapesti Anarchista Színháznak. Mozart 3 órás Don Giovanni operájához saját librettót írt és ujjbábokkal adja elő élőzenei kísérettel, de egyedül az RS9 Stúdiószínházban. Elismert dorombos és torokénekes.

Móser Ádám – Tatabányai bölcsész. Harmónikázik, de játszik furulyákon és dudán is. Tagja többek közt a Tárkány Műveknek, a Thisnisnek, a Dávid Klezmer Quintettnek. Állandó partnere továbbá Ágoston Bélának, Michael Montanaronak és Bob Cohennek és Mohácsi János rendezőnek. Általában kalapot hord.

Szegő Dávid – dobos. Geröly Tamásnál tanult. Tagja a Tárkány Műveknek, a Santa Divernek, Ágoston Béla több formációjának, a Béla Műveknek, a Double Wiesz Quintettnek. Rendszeresen dolgozik színdarabokban és kortárs táncelőadásokban.

Kertész Endre – Szentendrei csellista. A bécsi zeneakadémián végzett. Tagja a Bélaműhelynek, a Nosnach-nak, Lajkó Félix zenekarának, a Budapest Improvisers Orchestrának, a Programozott SejtHalálnak, a Martin y Soler Consortnak, a Monoton Koktélnak és a Szirtes Edina Mókus Quartettnek. Nagy szőke haja van.

A belépés ingyenes!

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 18.
Szentendre, Pest Magyarország