Események betöltése

Salomon Ultra-Trail Hungary – pünkösdi futónapok Szentendrén

2022. 06. 04. - 2022. 06. 05.

Leírás

A pünkösdi hétvégén városunkba érkezik a Salomon Ultra-Trail Hungary futóverseny. A szervezők a verseny kísérőprogramjaként szombaton (június 4.) a Postás strandon adománygyűjtéssel egybekötött futóversenyt hirdetnek gyermekek részére.

A versenyfutók Pilisszentlászló felől érkeznek, Izbégen letérnek a Bükkös-patak partjára, majd a Kanonok utca – Fő tér – Bogdányi út – Lázár cár érintésével a Dunakorzón érnek célba. A mezőny mindkét napon Visegrádról indul: szombaton a délutáni órákban, 15 és 19 óra között, míg vasárnap déltől este 9 óráig kell számítani a futókra.

A belvárosban egész hétvégére lezárják a Lázár cár teret és a Dunakorzót szombat reggel 6-tól vasárnap éjfélig.
A Bükkös-part lakóit szórólappal tájékoztatják, a Dunakorzón lévő éttermeket pedig személyesen keresik fel a szervezők a verseny előtt.

A szervezők a verseny keretében Salomon Kids-Trail terepfutó-versenyt tartanak a Postás strandon, melynek nevezési díjából befolyt összegét a Mosolygós Bölcsődésekért Alapítvány részére ajánlják fel. Az alapítvány a Szentendre Városi Bölcsőde számára játékok vásárlására fordítja az adományokat.

A terepfutásra –minimálisan 2000 Ft nevezési díj ellenében – a verseny előtt negyed órával, négy kategóriában lehet nevezni:

    • 3-5 éveseknek 400 méter
    • 5-7 éveseknek 600 méter
    • 7-9 éveseknek 800 méter
    • 9-11 éveseknek 1000 méter

A terepfutás időpontja: 2022. június 4. (szombat) 16:00-17.00
Helyszíne: Postás strand

 

Borítókép: UltraTrailHungary – Facebook

Szentendre

Szentendre, 2000 Magyarország