Események betöltése

Ragyogás – iparművészeti kiállítás

2023. 01. 26. - 2023. 02. 17.

Leírás

A Petőfi Ügynökség Nonprofit Zrt. és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) Iparművészeti Tagozata tisztelettel ajánlja figyelmébe a Ragyogás című iparművészeti kiállítást.

Az élet minden területén megtalálható a ragyogás, mint elem. A megcsillanó fények, a Nap ragyogása, az emberi élet mindennapjait bearanyozó határtalan szeretet megnyilvánulása egy-egy ragyogó pillanat. Ki kell nyitni a szemünket, ki kell tárni a szívünket és a mindennapjainkat szebbé-jobbá tudjuk tenni. Csak akarni kell, hogy észrevegyük a melegséget, ami a szívünket elönti. Egy kisgyermek, egy mókásan öltözött egyén látványa mosolyt fakaszt. Vegyük észre az apró jeleket, törekedjünk a szebbre és a jobbra. Meg kell tudnunk találni azt a dolgot, pillanatot ami bearanyozhatja az életünket.
A világon mindenhol megjelenik a földi élet éltető eleme, a Nap.
Francia Napkirály, japán napisten, indiai Nap-nemzetség, sumér napisten, az azték nép a Nap fiainak nemzete, az ókori Kínában női napistent tiszteltek, aki a „Tíz nap istenanyja” volt, a mitológiában egymást váltó Nap létezett, amelyekből később egy hős kilencet lenyilazott, így maradt egyetlen Nap az égen. (Napkultusz, ragyogás, tiszta elme, aura, megvilágosodás, izzás, Nap napja — vasárnap).
Az alkotóművész az élet minőségén kíván javítani munkája során. A kiállítás az iparművészeti alkotásokban megcsillanó fényt-ragyogást kisugárzást-eszmei mondanivalót kívánja megjeleníteni az alkotások révén.

Kiállító művészek:
Baráth Hajnal kárpitművész, Bukrán Edit keramikusművész, Batisz Miklós belsőépítész, Csókás Emese kárpitművész, Harmath Hedvig textilművész, Kiss Ilona grafikusművész, Farkas Anna grafikusművész, Lencsés Ida kárpitművész, Nagy Márta keramikusművész, Máder Indira kárpitművész, Oláh Sándor ötvösművész, Segesdi Bori keramikusművész, Szőke Barbara üvegművész, Vasvári László Sándor grafikusművész

Kurátor: Lencsés Ida Ferenczy-díjas kárpitművész, a MAOE Iparművészeti Választmány elnöke

A tárlat hétköznapokon 9 és 17 óra között tekinthető meg.

MANK Galéria

Bogdányi út 51.
Szentendre, Pest megye 2000