Események betöltése

Playback improvizációs színház a MűvészetMalomban 18+

2022. 06. 11.. 18:00 - 19:30

2500Ft
Leírás

Playback improvizációs színházi előadás Puklus Péter: Egész életemben hazudtam című kiállításán, a Ferenczy Múzeumi Centrum és az M1M Akciócsoport eseményeként.

A rendhagyó előadáson a művész mesél néhány alkotása megszületésének történetéről, amelyhez kapcsolódhatnak a nézők, amiket a társulat tagjai megjelenítenek.

A playback improvizációs színház műfaja az úgynevezett „nem írott” színházi formák közé tartozik, vagyis az előadásnak nincs előre gyártott forgatókönyve, nincsenek előre megírt szövegei és nincsenek előre kiosztott szerepek. Már ez is izgalmasan hangzik, bár az utóbbi években sok improvizációs társulat jelent meg a szórakoztatás zsúfolt palettáján.

Mégis mitől olyan különleges és egyedülálló a playback improvizációs műfaj? Főképp attól, hogy a színészek ebben a műfajban a nézők által mesélt saját, személyes történeteket játsszák el (erre utal tehát a playback=visszajátszás, újrajátszás szó). A mesélő történetét a játékmester foglalja össze, aki közvetítőként vesz részt a nézők, a színészek és a mesélő között. A színészek a történetet rögtönzéssel, előzetes megbeszélés nélkül jelenítik meg. Az előadást zenész(ek) is kíséri(k).

Az előadás belépőjeggyel látogatható, jegyek ITT kaphatók. Az előadás 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Létszám: max. 30 fő

Fotó: Szabó Gábor

MűvészetMalom

Bogdányi u.32.
Szentendre, 2000 Magyarország